fredag 19 september 2014

Cykelvurpa!

Lyckades få in en plastkasse i framhjulet på min cykel igår. Medans jag cyklade! Det blev tvärstopp på framhjulet och jag gjorde en djupdykning över styret och ner i asfalten! Som tur är tillhör jag de där tanterna som har cykelhjälm på skallen! Vilket nog var tur, men jisses vad mörbultad jag blev. Dessutom blev det ett stort jack i läppen....
Efter att sansat mig och tvättat rent med vatten insåg jag att det där jacket behövdes sys.
Så jag stapplade ner till Vårdcentralen (som normalt aldrig har lediga tider) och till min förvåning blev jag omhändertagen direkt. Tre stygn blev det i läppen och axeln blev omplåstrad. Tänderna klarade sig utan att bli lösa, men en flisa är avslagen på en tand. Ett revben är ömt, men tror inte det är brutet! Ja, jisses som det kan gå!
Snygg var jag inte i går och idag kan jag nog sätta skräck i någon lättskrämd!
Men det kunde ju gått värre!
En eloge till de där tuffa tonårspojkarna som kom fram och var väldigt hjälpsamma. Det finns ju medmänsklighet trots allt!
Idag känner jag av alla skavankerna jag fick i vurpan, så här går allt i ultrarapid. Men var gör det? Jag kan ju sitta på balkongen och sticka och lyssna på ljudbok. Så trots allt är livet gott!
Vårt mobila hem är i vinterförvaring, trots det fina vädret. Fem månader med compact living kändes som tillräckligt. Och det blir ju en ny vår nästa år.
Som vanligt när man flyttar hem är det mycket som ska tas om hand. Överdrag och mattor ska tvättas, så de är fräscha till våren. Alla torrvaror ska in i hushållets övriga sortiment. Men allt har flutit på så nu är det bara lite småsaker som ska fixas. Känns väldigt bra.
Nu hoppas jag att jag få ordning på mina garner också! Och så är det definitivt KÖPSTOPP!
Måste försöka avyttra en och annan härva som jag känner att den inte kommer att bli använd. Testar på FB-gruppen Garnlådan om det går. Annars får det bli Röda Korset och dagis/fritis.
Ja, nu ska jag bara vila mig iform. Det är ett par lediga dagar till innan jag ska på jobbet!

Trevlig Helg!

4 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Usch då, men jag måste skryta med att jag sett betydligt värre ut i nyllet. Och många stygn fick sys. Jag cyklade med två hundar och båda fick fnatt på samma gång och flög av över styret och slog i asfalten :-)
Livet är tufft till och från!

Eva Hudin sa...

Alltså, jag flög över styret!

nattugglan sa...

Men jisses så det kan gå.. men som sagt det kunde ju ha vart värre..men det räcker ju nog till detdär å..efter nåndag brukar det bli ömmare o värre ..krya på dej.

Pysselfarmor sa...

Men jisses! Du hade turen i oturen - det kunde gått värre, men det gör ju för djäkligt ont det där också. Så trevligt att det var unga grabbar som gav dig en hjälpande hand....än finns det hopp om världen!
http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/