söndag 17 mars 2013

Åh vilken dag!

Jag fick på "Stora Symässan" i Malmö! Det blev ju en lång dag, med uppstigning i ottan. Bussen gick kl:07.10. Men resan gick fort. Kul att åka ihop med arbetskamrater, som jag inte träffar så ofta annars. De jobbar ju när jag ligger och sover, eller är ledig! Kaffe med fralla halvvägs till Malmö gjorde att det gick att börja med att kolla runt på alla utställarna. Och i år fanns det gott om garn, till min stora lycka.


Arbetskompisarna drog i väg åt andra håll, de var mer intresserade av tyger och pärlor. Men det hamnade även ett och annat garnnystan i deras påsar.
Jag strosade runt och klämde och kände på massor av garn! En del fick följa med hem. Annat la jag tillbaka, med en tanke att det kan inhandlas vid annat tillfälle.Bambugarn i olika blå nyanser, tänkte testa att sticka disktrasor!! Lagom arbete att ta med till jobbet!
Lingarn och mönster till en kortärmad tröja/tunika. Ska kombineras med lingarn jag har i förrådet.
Isländskt ullgarn, köpt som komplement till limegrönt, som också finns i lagret. Till sist ett sockgarn som jag varit sugen på att testa, Zauberball, i fina pastellfärger nu till våren.
Vi åt lunchen tillsammans, för att sedan dra åt olika håll igen. Jag fortsatte min shopping med lite "bra att ha" saker.
Knappar från "Tusen idéer", passar nog bra till min "uppifrånochner"-kofta. Och så hjärtan i cederträ, som ska samsas med mina ullgarner, så pälsängrar och mal inte hittar dem! Även en förpackning med stickmarkörer följde med av bara farten.

Passade även på att gå en "workshop". Det blev "sticka patentstickning runt med två färger". Det var en ny erfarenhet, inte så svårt, men lite pilligt innan man gjort några varv. Kommer definitivt att testa det vid något tillfälle.
Provade även att göra "frivolitetknutar". Men det var inget för mig! Alldeles för smått och pilligt. Men det är ju kul att prova något annarlunda.
Som sagt, det blev en riktigt bra dag och hemma igen blev det en sen middag, som mannen fixat, med lax och ett glas vitt.
Idag tar jag det bara lugnt. en kortare hundpromenad har det blivit, och nu väntar koftstickning.
På återseende.

3 kommentarer:

Eva Hudin sa...

VILKA HÄRLIGA GARNER DU INFÖRSKAFFAT!
Jag blir nästan lite avis :-)
/Eva

Anonym sa...

Jättefina garner =)
Härligt att du kom iväg och fick en fin dag på mässan

Henrietta sa...

Låter som om din dag var riktigt bra! Och fina garner hittade du också!
Ha det gott!
Kram Henrietta