måndag 20 augusti 2012

Tredje gången gillt!

Ja, så säger man ju. Jag får hoppas att jag blir nöjd nu när jag börjat om på koftan för tredje gången! Det blev lite justering i mönstret (varför ska man följa det slaviskt?). Stickar mosstickning i nederkant och som knappslå. Känns riktigt bra. Ränderna blir tätare, ungefär som på första varianten. Och ja! det känns bra så här i början, i alla fall.
Har kommit lite längre sen bilden togs. Började också på en sjal i paljettgarnet jag köpte. Den känns också bra på stickorna.
Sen var det där med att köpa garn! En litet klick på datorn och så trillar det in fyra nystan merinoull i fina gröna nyanser......
Det var inte alls svårt!! Men nu får jag nog låta bli att besöka garnaffärer på ett tag! Men jag har ett presentkort i en av stadens garnaffärer så det kan ju bli svårt......

Vi tog långhelg på Öland, mannen och jag, fredag till söndag. Kanon väder på fredagen och söndagen, men mulet och lite duggregn på lördagen.
Kalmarsund fredag17/8

Borgholms slottsruin, från "baksidan"

Qeylah och jag tävlade agility på lördagen, så vädret var perfekt! Och bra gick det också, i alla fall i hoppklassen där vi kom på en sjunde plats av 33 startande! Hade säkert gått lika bra i agilityklassen, om jag inte hade glömt ett hinder! Snacka om att vara senil! Så vi blev diskade, man får faktiskt inte hoppa över några hinder...... Men vi tar nya tag på nästa tävling.

Måste visa vad vi handlade innan vi åkte på semestern!
En liten kaffemaskin som brygger gott espresso och kaffelatte! Billigt är det inte (färdiga kapslar), men värt varenda krona! Vi njuter av varje kopp "riktigt" kaffe, som vi får i husbilen! Onödig lyx? Visst, men något ska man väl unna sig??

Nu är hösten på ingång. Skolorna börjar i denna veckan och vi har flyttat hem! Efter att ha bott i husbilen sen 12:e maj, känns lägenheten stor som en ocean. Samtidigt ska det bli skönt att återgå till de vardagliga rutinerna och framför allt ser vi fram emot långpromenaderna med M och labbarna!
Har även saknat stickcaféet, så där blir det besök på torsdag!

Njut av sommaren så länge den varar. Det ska jag göra!

SES!!

3 kommentarer:

Henrietta sa...

Håller tummarna för dig med koftan! Men Siv då; du skulle ju smakat mitt kaffe ju :o)) Visst är det härligt med lite lyx i vardagen!

Kram Henrietta

Lobben sa...

Färgerna på koftan ser härliga ut. Hoppas den blir bra.
Sjalen ser också helläcker ut.
Visst är det finnt på Öland, vi brukar faktiskt vara där någon gång/år.

Eva Hudin sa...

Nu får vi verkligen hoppas att du blir nöjd med koftan. Ja, man kan ju inte ge sig, det känns lite snopet.
Jaså, är det så man gör, klickar på datorn för att det ska trilla in garn. Måste nog prova det någon gång!
Må väl!