onsdag 24 augusti 2011

Höstvarning!

Det känns som om hösten är här! I alla fall med tanke på vädret. Mulet, regn och blåst avlöser vart annat! Suck! Augusti som brukar vara så solig och varm! Ja, varmt är det trots allt, när solen letar sig fram, men annars har faktiskt jeansen kommit fram! Huga! Jag vill gå i shorts och t-shirt ett bra tag till! Men det är väl bara att gilla läget!
I går var jag på stickcafé! Och där var många fler än vanligt, så nog märks det att hösten är på G! Några nya har tillkommit. KUL! Men annars är det samma gamla tanter som vanligt, och pratet gick kors och tvärs mellan borden, Arbetena studerades och så var det ju FIKA! Den är lika viktig som sticket!!

Efter stickcaféet, blev det en tur till garnaffären! Drops nya mönsterhäften fick följa med hem! Inget nytt garn denna gången, trots att det var sänkt pris på många av Drops garner. Jag får allt använda de garner som finns i gömmorna!
Det finns massor av "vill göra" projekt i de här häftena. Hur ska jag kunna välja??? Misstänker att de är "sönderlästa", innan jag har bestämt mig!

Jag behövde nya blommor till balkongen. Så det blev en runda på torget också, innan jag åkte hem.
Det blev en Bougainvillae! Ljust lila blommor och så fin. Den pryder sin plats på bordet med bravur!
Nu återstår att se om jag kan få den att övervintra också?!

Ja, nu börjar verkligen vardagen komma ifatt. Skolorna har börjat och lekparken står tom. Lugnt och tyst hade det varit om inte grävarbetet för fjärrvärme, hade varit i full gång. Lastbilar, grävmaskin, borrmaskiner och så lite sprängning mellan varven! Det ser inte ut som om de blir färdiga på ett bra tag ännu. SUCK.
Hundpromenaderna har blivit lite längre igen. Skönt, för både två och fyrbenta! Gina hänger på för fullt! Men när en sån liten parvel blir trött, är det bara att ta henne på armen en stund. Riktigt långa promenader blir det inte så ofta ännu. Gina behöver växa till sig lite mer, och så har vi ju Gammel-Line, som inte orkar gå så långt.

Födelsedagssticket börjar närma sig färdigställande! Nu är det, det där tråkiga kvar: montering! Men det är inte så stora saker, så det ska väl gå undan. Bild kommer så fort det är klart.
En sock har också blivit klar, så nu är det bara nummer två som ska stickas! Det går sakta..... sen har jag visst en tomte som ska monteras! Hade glömt det! Bara fyra månader till jul, så det är bäst att lägga på ett kol!

Ha en skön onsdagskväll, där ute i stugorna!

På återseende!


3 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Ja, det finns så många fina mönster i DROPS tidningarna. Som vanligt svårt att väljs.
Lycka Till med bougainvillaen
Kram!

Henrietta sa...

Visst är det tråkigt med höst! Jag vägrar och fryser i t-shirt :o))
SKoj att ses igen!
Kram Henrietta

Hedvig sa...

Instämmer! Fast jag tycker det är lite mysigt att det börjar bli höst... :)