tisdag 9 augusti 2011

Ännu mer regn!

 Här vid vattnet har jag vuxit upp. Kanske är det därför jag har ett behov av att ha vatten i min närhet?
Fredagen tillbringade jag och hundarna hos mina föräldrar. Vi tog en  liten promenad med hundarna längs vattnet. Winnie och Gina passade på att bada, medan Qeylah och Line bara svalkade tassarna.

 Medan vi fikade, låg hundarna ute i trädgården och njöt i värmen. Gina passade på att leka med fallfrukten. Inga getingar i närheten, som tur var.
Vi åkte till campingen efter jag "vakat av" förra passet. Vi fick några fina dagar innan det blev regn och åska på natten till söndagen. Hela söndagen vräkte regnet ner! Utanför husbilen var marken som en vattenfylld tvättsvamp! Ingen ville ut i detta blöta. Så jag stickade färdigt ärmarna på min flättröja och fick sytt ihop den också! YES! Nu är den snart klar! Har börjat på kragen, men kan inte riktigt bestämma mig för om det ska vara en vanlig polokrage eller en delad (vikbar) krage? Så där la jag ner arbetet och konstaterade att det var uppehåll på regnandet! In med man och hundar i vanliga bilen och ut till Rosenholm för att rasta fyrbeningarna!

Det var ju tvunget att komma en skur medan vi var ute . Men lägligt nog fanns det ett stort träd att söka skydd under, vid den här dammen. I våras var den full med grodyngel, men nu var där bara vita näckrosor.

Skuren drog snabbt vidare och vi kunde släppa hundarna så de fick springa av sig! De hittade en sandgrop att rusa i och det var populärt!
Kom igen nu!
Till och med Line var med på noterna att fara runt som ena furier!
Här går det undan...

Trötta, lyckliga hundar!
 
Tillbaka i Husbilen var det fyra trötta hundar som rullade ihop sig och sov gott hela kvällen.
Det verkar som vi kommit in i varannandagsväder! Måndagen bjöd på sol och värme, så vi blev kvar på campingen..... Men till kvällen kom det mer regn och åska!! Ja, inte har marken runt Husbilen blivit torrare! Husbilar och bilar med husvagnar på släp, har kört fast i parti och minut idag! Alla har hjälpts åt att få loss de som suttit fast. Så i kväll gav vi upp! Campingen börjar likna en lerpöl, så då är det bättre att vara hemma i lägenheten! Även om det regnar, så blir hanteringen av våta hundar mycket enklare.
Nu hoppas vi på bättre väder framåt veckan. För det kan väl inte fortsätta att regna.........?

På återseende!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, fy för attan vad det har regnat =(
Härliga bilder på dogsen. Extra kul att se vilken fart det har varit på Line =))