Sidor

lördag 22 februari 2020

Kan det vara vår på G?

Ja, i alla fall har blåsipporna vågat sig fram!


Men annars känns det som en enda lång höst - vädermässigt i alla fall. Stormarna och regnvädren avlöser varandra. Vid något udda tillfälle skymtas en blek sol och lite blå himmel mellan molnen.
Vattenmättad är marken i "våra" skogar, där vi går promenader med Zelda. Åarna är överfyllda av vatten!
Även Nättrabyån! Sista veckan har vi inte ens tänkt tanken att gå längs med ån. När vattennivån är så här hög vid Kyrkan.... är det alltid flera ställen som är översvämmade längs åstigen.
Så vad gör jag då hela dagarna?
Det blir en del stickat, bl.a. Sjätte ledtråden på Mysterisjalen är avklarad.
Den blir stooor! Men det kan jag ta, för stickningen är så kul. Idag kommer näst sista ledtråden! Är faktiskt spänd på slutresultatet.
Lite sockstickning har det också blivit. Makens strumpor har fått hälar, så nu är det bara att sticka skaften kvar.....
Den röda tunikan vilar i stickkorgen, och där  får den bli tills sjalen är klar!
Jag har även sytt lite sista veckan.
Syrrans klänning är klar och överlämnad.
Det blev ett par leggings till Siri i plyschtyget som blev över från Hide Away, som jag sytt tidigare.
Är inte helt övertygad att de går hem hos 5-åringen.
Sen har jag testat ett klänningsmönster till mig.
"No hole in my pocket", från Made by Runi. Den blev sådär..... Jag var väldigt tveksam på vilken storlek jag skulle sy. För mina mått stämde med en 38:a! Jag har aldrig så "stor" storlek! Gjorde ett inlägg på FB-sidan, för mönstret och fick svar att man skulle sy storlek efter sina mått. Så jag ritade av storlek 38 på min sista bit mönsterpapper. Gjorde en sista koll på FB innan jag skulle klippa i tyget. Då ska man gå ner en storlek om man vill ha det tajt! Eftersom jag inte hade mer mönsterpapper, blev tyget utklippt efter storlek 38, men utan sömsmån. Klänningen går att använda men den är lite stor över axlarna. Tänker höra med dottern om hon vill ha den..... annars får jag sy något annat av tyget. Leggings till Siri, kanske?

I morgon har vi lyckats hitta ett tillfälle för att träffas, barn och barnbarn!  Inte helt lätt med två som sällan är lediga tillsammans. Men sonen, har en delad tur på jobbet, och är ledig ett par timmar mitt på dagen. Ja, man får pussla för att få till det. Så idag har jag förberett morgondagens middag.

Det går en del kött till vår matglada familj! Det blir en sån där köttgryta, som får puttra länge på spisen och som man hela tiden fyller på mer saker i! Perfekt mat när man är många..... och vi blir 12 stycken! Ska bli så kul att få rå om dem en stund i morgon!

Sen sist har jag också bokat plats på bussresan till Syfestivalen i Malmö. Ser fram mot det......men det är ca fyra veckor kvar tills dess. Så jag får väl "ta tjuren vid hornen" och beställa mönsterpapper på nätet. Trots att det blir dyrt med portot..... Men jag kan nog inte vara utan i fyra veckor?

Ja, det var dagens uppdatering. Nu blir det ljudbok och stickning resten av dagen. För ute stormar och regnar det.........

SES!


Inga kommentarer: