torsdag 24 januari 2019

Långt mellan bloggandet!

Det blir mindre och mindre skrivet här på bloggen. Vet inte varför egentligen. Men kanske ligger det i tiden att det är "ute" med bloggar? Jag uppdaterar då och då på Instagram och Facebook, men är inte särskilt aktiv där heller. Kollar upp lite sygrupper på FB. Får tips på mönster och tyger..... men kassan är ju inte allt för fet, så det blir bara "ögonshoping"! Garn har jag i parti och minut - ca 10kg! Så det blir till att sticka från "stash" i år också!
Vad har då hänt sen sist?
Minsta barnbarnet Siri har fyllt 4 år, 9 januari. Kalas blev det och jag hade sytt lite till henne.
Kjol i linnetyg  och så tröja med bondgårdsmotiv. Lite djur till bondgården hon leker med och så en bok. Kläderna invigdes direkt! Känns som ett bra betyg.
Har även testat ett mönster från Ottobre 2/2017, "Hide Away", en tunika till mig i flossad collegetyg. Tänkte ha den som morgonrock/mysdress  när vi bor i husbilen.

Får väl bjuda på att jag kommer att se ut som en Påskkyckling!
Jag har även stickat ett par "Majas Mamelucker", till mig. I svart alpacka! Det har inte varit det lättaste i dåligt vinterljus. Men nu är de klara och lagret minskade med 130 gram!


Hoppas de värmer min rumpa, när det är kallt ute.
I februari, den 7:e, fyller Jacob 11 år. Så jag har passat på och sytt en "Hoodie" till honom.

Hade bara 0,5 meter av det mönstrade tyget, så jag fick skarva med enfärgat. Tycker den blev ganska tuff, trots allt. De är långa de där pojkarna och jag har sytt storlek 164cl.
Känns trots allt skönt att minska lite i tyglagret också.
När mameluckerna var färdiga fick jag blocka fram "Fiskartröjan" som jag påbörjat till mannen. Stickar runt nerifrån och upp, och har nu kommit till ärmhålet, så nu blir det till att sticka ärmar, innan allt ska sammanfogas till ett ok med raglanminskningar. Som vanligt stickar jag båda ärmarna samtidigt med magic-loop. Hoppas det går fort.......

Ja, sen har vi haft tråkigheter i familjen. Min systers sambo fick besked på att han hade levertumör, veckan innan jul! Han tillbringade julen på sjukhuset med sällskap av min syster - så julen blev ju lite avslagen. Men han piggade på sig och kom hem och firade nyår hemma. Men blev sämre igen i förra veckan och blev inlagd igen den 16:e. Den 19:e fick vi besked på att det inte fanns något mer att göra, för skelettet var också angripet! Och på söndagsmorgonen den 20:e somnade han, bara 57 år! Livet är inte rättvist. Trots allt elände känns det bra att jag varit med min syster när hon vakat på sjukhuset. Hon har inga barn, så det har ju bara varit de två. Det blir en tuff tid för henne nu. Men vi finns ju och vi har en bror också. Å, så har vi våra föräldrar i livet. Pigga och allerta, trots att de är i 80-årsåldern. 
Det gäller "fånga dagen"!

SES!

Inga kommentarer: