fredag 2 mars 2018

Inte mer snö nu!

Ja, vintern kom sent i år! Och den här veckan har det snöat fem dagar i rad! Dessutom har en kall nordostvind förhöjt vinterkänslan. Termometern har legat på sådär 8 minusgrader och vinden runt 10-14 sekundmeter, så det har varit kallt på riktigt!
Under natten har snötäcket ökat med ytterligare 10-15 cm! Så dagens hundpromenad var något slitsam, för vi gick längs stranden och där hade ingen gått innan oss, så vi fick plumsa i drivorna!
På sina ställen var drivorna en halv meter och på andra ställen var det bara tio centimeter.  Men visst är det vackert med allt det vita!
Men att promenera på de plogade vägarna är förenat med fallrisk! För det är rena rama isgatan, när snön blivit packad av bilarnas tyngd. Man känner sig som Bambi på hal is!

För övrigt då?
Ja, inte händer det så mycket här. Har inte blivit så mycket sytt och inte något stickat! Däremot har jag beställt tryckknappar ( tre olika sorter) och Prym-tång från Bibbis Textil. Och när man ändå beställer...... så åkte det med lite kalsongresår och lite färdigskurna kantband.
Så nu kan jag göra Siri's fleecekappa klar. Och så hoppas jag att jag får lite inspiration att sy och sticka lite mer!

Snart bär det av till Sy och Hantverksmässan i Malmö. Ska bli riktigt kul. Hoppas där är många tygförsäljare, så man känna och klämma på tygerna, som man suktat efter på "nätet". Som vanligt åker jag med buss och blir borta en hel dag....... Men så bekvämt det är, att slippa köra själv och sen försöka hitta parkering, och dessutom slippa att köra hem när man är trött efter timmar på mässan!

SES!
Inga kommentarer: