Sidor

söndag 22 oktober 2017

Taggad!!!!

Jag får väl börja med följetongen linnebyxor.....
De är färdiga och jag kommer säkert att använda dem! Har dessutom förlikat mig med topen jag sydde i våras, så den ska också bli använd! På det hela så är jag faktiskt ganska nöjd med resultatet.....
Absolut blir det mer sytt av mina tyger som ligger till sig i klädkammaren!

Och så var det det där med kursen i Overlocksömnad....
Eftersom jag bara tittat ner i lådan där symaskinen fanns började jag fredagen med att gå igenom manualen och försöka trä maskinen!
Ja det är inte gjort i en handvändning precis! Men efter mycket läsande och petande fick jag till det! Och sömmen som jag testade blev bra!
Nöjd med resultatet, kunde jag ha lite "fredagsmys" med god mat och ett glas rött.
På Lördagsmorgonen blev jag upphämtad kl 8.30 av min arbetskompis. Fem mils körning till Vissefjärda och BizziBee. Där tog Ateljens ägare Siw Stewén emot oss tillsammans med sin hjälpreda "Bettan".
Vi började med att prova T-shirts uppsydda efter basmönster, för att se vilken modell vi skulle sy. Sen valdes det tyg till tröjan och färg till halsmudden.
Ja, det var ju helt klart annorlunda att sy med overlockmaskin! Första ärmen fick jag sprätta bort två gånger innan den kom på rätt plats tredje gången! Då hade jag fått tips om att använda pincetten att hålla ihop tyglagren med. Sen flöt resten på av bara farten..... Vi fick även testa en Coverlock-maskin att sy upp ärmfållar och fållen nedtill. I dagsläget känns en coverlock som onödig, då det går lika bra att fålla med tvillingnål på vanlig symaskin. I alla fall det jag syr i dagsläget.
T-shirten blev nästan helt klar på kursen. Lite trådar att fästa och renklippning av sömsmåner på ärmarna och i nederkant. Det bästa betyget fick jag av mannen när jag kom hem, då han sa att tröjan såg köpt ut! Gissa om det värmde??

På stickorna då? Jag stickar lite här och lite där på mina projekt som jag har i gång. Linkoftan växer sakta men säkert. Så även spetssjalen. Och så har jag lagt upp till jobbsticke - ett par sockor till mannen.

För de jag stickade i Arwetta classic:
innan tvätt
blev något filtade i tvättmaskinen! Alltså det funkade inte att tvätta sockorna på 40 grader vanlig tvätt! Annars tvättar jag alla sockor så, det känns lite surt att behöva slänga sockor efter första tvätten...... Ja,ja det är smällar man får ta! SUCK!

Dessutom är jag sugen på att lägga upp till ett par MAMELUCKER! Kan kanske vara något för dottern som ofta har kjol eller klänning - även mitt i smällkalla vintern?!

Nej, nu väntar en liten whippet på att få sin långpromenad. Men vädret är ju inte så lysande precis. Ett duggregn som ska hålla i sig hela dagen. Men det är väl bara att gilla läget och masa sig ut. Behöver trots allt röra på mig efter gårdagens stillasittande......

SES!


3 kommentarer:

Bettan sa...

Härligt med kurser. Visst är det kul att sy. Fin T-shirt och snygga byxor. Jätteroligt att sy med både Ol och covermaskin.
Kram Sytanten

Malena sa...

Vilken snygg t-shirt!
Tack för varningen om Arwetta sockorna - jag har flera par på gång som nu kommer att handtvättas.

annika sa...

Härligt många saker som du har på gång. Det är ju roligt att både sy och sticka.
Ha en fortsatt kreativ helg// annika