måndag 1 maj 2017

VÅR??????

Den här så kallade våren är mer en vinter! Men vi bestämde oss till slut för att trotsa kylan och flytta ut på Campingen!
Men innan vi kom så långt blev det en vecka på hemma plan i blåst och kyla.
Jag tog i alla fall tag i de där linnebyxorna som skulle sys! Inte illa. Men när de väl var ihopsydda konstaterade jag att de hade behövt vara en storlek mindre! Jag som mätt och donat innan jag bestämde mig för storlek! Men jag har minskat två kilo i vikt och det har väl haft betydelse.....
Jag har sytt in både här och där och även gjort infodringar, så jag får se hur det blir...... Annars får jag väl sy något annat av tyget. Ja inte till mig, men till minsta barnbarnet kanske! Men jag vill verkligen ha de här byxorna, så jag får väl se om jag kan lösa problemen. Men eftersom vi flyttat ut i husbilen blir det ju inte så mycket sytt! Får väl åka "hem" en dag när det är dåligt väder och ta tag i byxskrällena!
Ja men då är vi på plats i Husbilen sen fredagen den 28 april. Kallt och jävligt är det, men när solen tittar fram och man sitter i lä - då är det underbart! Men vi har haft mycket väder sen vi kom på plats! Regn och hagel och kalla vindar så vinterjackorna kommit på. Bara 4 plusgrader vid åttatiden på morronen, talar ju om hur kallt det varit under natten!
Det är inte bara vi tvåbenta som varit frusna...............
Men det måste ju vända någon gång, eller??

På stickfronten då? Jo, jag stickar vidare på bomullströjan till Siri.
Och idag blev det faktiskt lite stickat ute i solen! Väl påklädd och sittande i lä, så gick det! Första ärmen är nästan klar, sen är det bara nr två kvar.
Lusekoftan till mannen då?? Ja den har jag lagt på is! Men det grå garnet tänker jag sticka en enfärgad kofta av. Och jag har börjat så smått. Kommer att använda mönstret till koftan Polly och modifiera under arbetes gång så det passar maken!

Och så har jag köpt garn! På Tradera!! Jag som lyckades hålla mig borta från garnbutikerna på Symässan! Men jag har köpt på mig Fine Wool i färger som jag redan har i stashen. Tanken är att jag ska använda garnet med dubbel tråd. För garnet är tunt - 320 m / 50 g! Så det är ju Lace-tjocklek. Dessutom har jag köpt på mig lite fler mönster av Isabell Kraemer! Hon har rabatt på sina mönster nu! Och jag har flera av dem som favoriter! De flesta mönstren är till fingering - så då blir det perfekt med dubbel tråd av Fine wool. Lika bra att passa på att köpa mönster nu, nästa år är jag kanske en fattig pensionär..........
Japp, det var det hela, för idag!
Ha de'

Inga kommentarer: