onsdag 10 maj 2017

Tillbaka på ruta ett!!

Inte blev vi särskilt långvariga i Husbilen! Vädret är kallare än nånsin! Nollgradigt på nätterna blåsigt och regnigt på dagarna, så nu är vi tillbaka i lägenheten - igen! Vi behöver "tina upp"!
Visst i helgen som gick var det riktigt fint väder. Till och med så man kunde ha kortbyxor en stund. Men som sagt redan på natten till måndagen blev det kallt igen. Man skulle kunna tro att det är februari i stället för maj! Nu väntar vi in värmen innan vi flyttar till Campingen igen. Någon gång ska det väl vänd - eller???

Lite stickat har det blivit. Tröjan till Siri är klar!
Fem nystan à 90 m gick det åt. Så lite mindre blev det i "stashen". Knapparna är inte vita utan svagt gammalrosa och passade riktigt bra till den lila tröjan. Hoppas nu den passar mottagerskan.
Tre nystan av det lila bomullsgarnet har jag kvar. Har börjat sticka på en disktrasa/grytlapp för att ha något enkelt på jobbet. Får se vad jag gör av de resterande två nystanen. Skulle egentligen behöva en brödkorg till husbilen. Kan väl inte vara så svårt att virka en??? Men att virka är ju inte så kul......
Den grå koftan till maken har också fått sig några varv. Men den ska bli V-ringad, så nu är det mycket att hålla rätt på i mönstret. Ökningar både för v-ringningen och för ärmen samtidigt. Det är ingen TV-stickning precis.
Jag har ju ett par sockor också på stickorna...... Men där har det inte hänt något på länge. De duger också som jobbsticke, så vem vet - rätt vad det är blir de också färdiga!

Ja, nu är det bara att vänta in vårvädret! Och det behöver komma fort, för i halva juni börjar jag min sommarsemester! Och då hade det varit skönt med sommarvärme........

SES!

Inga kommentarer: