måndag 10 april 2017

Husbilssäsong på G!

Snart så flyttar vi ut till vårt mobila boende! I morron hämtar vi Husbilen från vinterförvaringen. Men vi blir hemma ännu några dagar innan vi tar plats på Campingen. Jag jobbar i Påskhelgen och vädret ska inte bli så lysande - om man nu kan lita på SMHI! Så vi väntar med att flytta ut tills jag jobbat och sovit klart. Det kan vara ganska bra att ha bilen stående i byn medans vi fyller upp med allt som ska vara på plats till inflyttningen.

Våren går framåt med stormsteg. Vädret är precis som det brukar i April. Dvs ena dagen soligt och varmt för att nästa dag vara blåsigt och bara någon enstaka plusgrad! Men vårens blommor ger sig inte utan de skjuter fart och blommar för fullt ändå!
Det är inte bara sipporna som är framme utan även en del andra som jag inte kan namnen på. Men vad gör det? De är lika fina utan namn.....
På stickfronten då? Ja den där sjalen Björkö - är numera bara ett nystan! Suck! Trodde faktiskt att jag skulle gilla mönstret - men nej! Det var inget för mig.
rätstickad enligt mönstret

slätstickad - egen variant
Jag testade även en egen variant med slätstickning i stället för rätstickning, men det tilltalade mig inte, även om jag tyckte det blev bättre med slätstickningen. Kanske det ska vara ett enfärgat garn till det här mönstret??

Min rosa linnetop som jag sydde för ett tag sedan har jag nu modifierat! Flyttade på bystvecken och gjorde ett litet motveck på holkärmen. Klart bättre. Men visst är det så att bystvecken ska flyttas på pappersmönstret - innan man klipper ut - för att det ska bli bäst. Men jag är nöjd ändå. Fick sy in lite i sidsömmarna för att få ett snyggt fall, men det fanns utrymme för det.
Och så har jag klippt ut ett par byxor också! I ett av linnetygerna det också.
Så nu får jag lägga på ett kol för att få sytt klart dem innan vi drar till Campingen!

Efter Påsk har jag tagit semester två nätter och blir då ledig i 10 dagar! Jag hoppas naturligtvis på fint Husbilsväder, så vi kan ta den första "roadtripen"! Lite tidigt för blommorna på Öland. Men jag fyller jämt (60 år! - shit så gammal jag är...) veckan efter Påsk och då vill jag vara ledig. Men en tur till grannlänet eller varför inte grannlandet, kan ju inte vara fel det heller! Vi får se vad det blir.....

Jag har i alla fall köpt min egen födelsedagspresent! En väska från byflorin Hon syr i fina retrotyger och den här väskan kommer att bli en favorit - det är jag övertygad om!

Endast ett innerfack - till mobilen. Och facket rymmer min stora Samsung Galaxy Note 4! Perfekt alltså!
Jag har sen tidigare en plånboksbörs också.


Härligt stor för att rymma allt vad en stickare behöver! Jag hade faktiskt tänkt använda den som börs, med utrymme för mobilen. Men jag tyckte den var lite väl stor för det, så jag fixade ett annat användningsområde, inte svårt alls!

Ja, det var det hela för idag!

SES!!Inga kommentarer: