lördag 7 maj 2016

Tillbaka!

Jodå, det blev ju varmare - fast det satt långt inne!
När jag sovit färdigt i tisdags, packade vi ihop allt vi släpat hem till lägenheten, för att fortsätta vårt campingliv.....
Zelda höll noga koll, så Husse inte smet iväg själv (- han skulle ju bara hämta bilen). Kvällen tillbringade vi på hemmacampingen och planerade för veckans utflykt.
Öland och "blomsafari" var det tänkt!
Och vilka dagar vi har haft! Strålande sol, varmt och lagom mycket vind och så alla blommorna till det!
Onsdag var det cykling på schemat och Strandängen på södra Öland -

med sina ADONIS. De var magnifika. Och alldeles fullt av dem......


Torsdagen ägnades åt vandring på Vickleby Alvar. Där fanns det ORKIDÈER! Tog ett tag innan vi hittade dem.... men sen var de ju överallt! Men vi var nog lite tidigt ute för de flesta var fortfarande i knopp.


Mest var där de här lila, som jag inte har en aning om vilken sort det är..... Men vi hittade även några enstaka vita och några röda som jag tror är Adam och Eva..... men som sagt jag är ingen expert!

Expert eller inte - spelar mindre roll, vackra är de i alla fall. Och så kul att få uppleva dem!
Långhelg på Öland innebär med det vackra vädret massor av turister! Så till kvällen var det bara att ta in på camping. Det blev Kapellkudden i Borgholm. Vi bokade två nätter direkt.
Fredagen tog vi Zelda med på vandring upp till Slottruinen.
Vi har ju varit där ett antal gånger..... Men det är ju lika magnifikt för det. Och även här växte det orkidéer och så var BACKSIPPORNA i blom.

Så visst har vi varit på blomsafari, eller hur???
Om det blivit något stickat den här veckan??? Ja, inte är det många maskor.......
I dag vände vi hemåt, för nu är det dags för jobbnätter igen! Vädret håller i sig, så jag hoppas det inte blir för varmt att sova i morron.

SES!

1 kommentar:

Eva Hudin sa...

Som barn var jag ofta på Öland, då jag bodde på ostkusten och systrar och andra hade stugor och husvagnar där. Det blev även några somrar på Gotland. Nu känns det långt dit. Jag nöjer mig med små dagsutflykter i närområdet. Här finns så mycket annat upptäcka trots att jag redan bott här mer än trettio år. Jag tränar Bibi på att åka korta turer, han blir så lätt åksjuk och spyr. Jag tror dock att det börjar bli bättre, tack och lov.

Ha det gott i solen!

/Eva