måndag 23 november 2015

Vinter!

Med buller och bång drog vintern in över våra sydliga breddgrader! Som vanligt var Vägverket totalt ovetande om att det snöat under natten till söndagen!! Efter att ha jobbat mina 10,5 timmar var det ingen hit att köra hem på vägar med 10 - 15 cm blötsnö! Inte ens E22:an var plogad när klockan var 8 på morronen! Dåligt i högsta grad.
Men hem kom jag, tack vare att mannen satt på vinterdäcken tidigare i veckan! Snöovädret var ju ingen överraskning precis. Det hade varnats för snö och blåst i flera dagar!
Men idag var det en sådan där strålande vinterdag: sol från en blekblå himmel och runt 5 minusgrader. Vi siktade in oss på en fin promenad med hundarna........ Jodå vi gick en promenad. MEN jisses vad halt det var! Gång och cykelvägarna var plogade, men vad hjälpte det när sanden lyste med sin frånvaro. Det var ju riktig blötsnö som kom igår och det innebär ju att vattnet rinner ut på de plogade områdena och fryser där, det vet väl alla?? Ja, ja blekingar är ju inte så vana vid vinterväder...... Misstänker att ortopederna fått "lite" extra göra!

En snabbstickad mössa har lämnat stickorna. Sonen beställde en mössa, så det får bli den här. Men jag misstänker att det blir utan tofs?!
Har ett liknande "mösskit" till, garn, tofs och mönster. Får väl bli nästa jobbpass' nattstickning.

Annars blir det några varv på MKAL:en, varvat med lite "transportstickning" på tröjan. Bergasockorna vilar i sin kasse för tillfället.
Vissa dagar blir det inte stickat alls. "Lusten" saknas......

Garnpaket nr2, från Stickaboo's Garnklubb kom i fredags. 200 gram ULL-garn! Inte det optimala för mig, precis!
Certifierat både där fåren betar och för miljövänlig framställning, så på det viset känns garnet OK. 100 meter per 50 gram och stickor 4,5 - 5,5 mm. Valde en neutral mellangrå nyans och har en plan på att "köpa till" mer garn för att sticka en grövre islandströja. Kanske till mannen i mitt liv? Får väl sticka med munskydd på, för jag blir ju iriterad i hals och näsa av ullgarn..... Med i paketet följde också ett mönsterhäfte, en varvräknare från KnitPro och en projektväska med reklamtryck från Mondial.

Idag firar vi "Gammelhunden" Q som fyller 11 år! Fortfarande ganska pigg, även om de gamla benen inte alltid vill gå långpromenad.
Q 11 år

Q - våren 2012
Vi hoppas på att få behålla henne ännu ett tag.........

SES!


1 kommentar:

Henrietta sa...

Ja det är tur att det finns vinterdäck! Men inne i stan hade det knappt kommit någon snö alls.
Vilket fint garn! Riktigt härlig färg. Synd att du inte tål ull längre.
Ha det så gott!
Kram Henrietta