onsdag 4 februari 2015

Snö......

I vår By är det inte så mycket snö. Men ju närmare dotterns gård vi kom desto mer snö blev det!
Det är knappt två mil norr om vår By, som dottern bor. Men det är ju desto närmare Smålandsgränsen.......
Lyckliga hundar som for fram som furier i snön, medan vi "tittade till" Husbilen och satte in nya Torrbollar, för att hålla fukt borta.

 När det var färdigsprunget undersöktes alla spåren som fanns i snön. Och det var många......
Vildsvinen har börjat närma sig gården, vilket är mindre kul. Men det är ju bara att vänta, med tanke på hur många det finns!! Räv finns också inpå knutarna. Och en och annan höna har blivit Mickels middag!
Himlen var riktigt mörk, så det blev ju inga fina vinterbilder med solsken. Men visst är det härligt med lite snö??
När vi körde hemåt kom snön som hängt tung i molnen. Det var väntat!

Efter lunchen fick jag "städnoja"..... Har ju tänkt länge att det det var dags att plocka ner julgardinerna! Så jag började med det. Putsade köksfönstren, duschade orkidéerna och torkade av fönsterbrädor. Ja, sen ska det ju upp nya gardiner, som först ska strykas....... PUH! Och när fönstren var klara, var det bara att ta fram golvmoppen och fortsätta!!! Hela eftermiddagen försvann i ett nafs! Men fint blev det i köket och med tulpangardiner blev det lite vår inomhus!

Follow Your Arrow 2.
Jag vet inte om jag ska fortsätta efter två ledtrådar?! Är faktiskt lite besviken på mönstret och ledtråd 3, inspirerade mig inte alls......
Så här ser den ut efter de två första ledtrådarna:
Samma hopplösa gulgröna färg på bilden som på tidigare bilder. Jag får väl fundera lite till. Kanske inspirationen dyker upp??
Under tiden stickar jag solgula sockor med spetsmönster! Tunt garn och stickor 2 mm! Magic-loop och tå-upp, båda samtidigt. Precis som vanligt! Får slänga in en bild vid annat tillfälle, när de blivit plåtade!

I dag fick jag namn på min "Hemlis"! Det är faktiskt riktigt kul att försöka plocka ihop något som passar. Men jag har ju god hjälp av "hemlisfrågorna"........ Har ju någon vecka på mig tills första paketet ska gå iväg!

Nej, nu ska jag lägga upp benen och ta fram sockstickningen!

SES!!!!!

1 kommentar:

Eva Hudin sa...

I vår by är den lilla snö som föll i stort sett borta. Men visst är det härligt med snö, jag tycker mycket om snö och saknar verkligen de "riktiga vintrarna". Men fortsätter man att bo vid Kattegatt får man skylla sig själv.

Det där med torrbollar, det var faktiskt någon som tipsade om att jag skulle ha det i min bil, som vid minusgrader inte går att öppna för att fukten fryser. Visste inte att det fanns, men om bilskrället går igenom besiktningen kanske det är värt att investera i sådana där torrbollar.

Tvätten sköter sig själv, det gör tyvärr inte städningen. Efter alla stormar denna vinter är fönstren saltstänkta och när solen skiner rakt in, som idag, är det inte roligt att se ut!

Hälsar
Eva