onsdag 11 juni 2014

Här har det stickats!!

Jag har kämpat på med min tröja i finaste limegröna lingarnet. Men nu ger jag upp!! Det verkar som om jag inte ska sticka något i Lineagarnet?! För det här blir inte bra!!

Allt ihop vrider sig och det blir "knöligt" vid raglanökningarna. Jag har ett svagt minne att jag läst på någons Blogg om just det här, att lingarn vrider sig, när man stickar runt på rundsticka. Men det kom jag ju inte ihåg när jag började...... Nu har tröjan Molly blivit ett UFO, och när lusten infinner sig kommer jag att repa upp och se om jag kan hitta något annat mönster att sticka. Vill ju använda mitt fina garn!! Och jag tänker inte sticka en sjal av det!!!
Utan stickning är jag ju inte, så det har blivit några varv på sockorna jag började på förra nattpasset. Jag har också startat upp en ny MKAL-sjal. Men den har också kommit av sig lite. Kan inte bestämma mig om mitt garnval är OK! Hur svårt kan det vara??? Jag får fundera lite till och nöja mig med sockstickningen så länge.

Sen sist har jag jobbat en enkelnatt (tog semester min andra natt), för vi har varit på Whippet-träff. Det var Zelda's kenneln som anordnade den. Så det var ju bara "whippar" från deras uppfödning. Kul att se alla fina hundar och föräldrarna till Zelda och några av hennes syskon.

Så här glada blir hundarna när de träffas.
Dagen bjöd på Utställning med avslutande samkväm på kvällen. Trevligt men tröttande.

Det var inte bara Zelda som blev trött! Jag hade glömt hur drygt det är att vänta på sin tur, när man är på utställning!
Dagen efter träffen drog vi iväg med Husbilen till Eksjö. Trevlig Camping och en en riktigt mysig stad att strosa kring i. Lite nytt sockgarn hittade jag i en supermysig garnaffär, "Mormorsrutan"! Ja, där fanns massor av andra fina garner också. Men jag har lovat mannen ytterligare ett par enfärgade tunna sockor, så då fick det bli sockgarn som följde med hem. Och annat fint garn fick stanna kvar i affären!
Nu blev det inte så mycket strosande, för det har ju varit soligt och varmt. Q börjar ju komma till åren, så värmen tar hårt på henne och hon vill ju inte bli lämnad i bilen medan vi går "på tur". Så vi har njutit av sol och bad och lata dagar!
Visst fick vi en och annan fin solnedgång också!
Men nu har vädret vänt och ett fint regn trummar på taket till vårt mobila hem! Det känns faktiskt lite skönt med svalare väder....

SES!!

2 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Nämen, så trist med lingarnet. Jag har i stort sett bara stickat raka stycken så och det har inte varit några problem. Men det är skillnad på lingarn och lingarn, Kalinkagarnet är för mig nummer 1 i den familjen.
En whippet-träff måste vara rena dynamiten :-)

Eva Hudin sa...

https://www.facebook.com/CraftedbyLittleBird

Kolla detta!