fredag 24 januari 2014

Kallt!


Jisses vad jag frusit de sista dagarna! Har varit övertygad om att jag skulle drabbas av "flunsan"! Men nej då. Jag är på benen fortfarande och fryser gör jag ännu! Tur jag har lite varma koftor och sjalar att ta till!
Isen har lagt lagt sig efter en vecka med minusgrader. Men jag tror inte den "bär", för det har ju blåst kuling de flesta dagarna.
Vi pinade oss igenom en långrunda, hundarna och jag, i dag på förmiddagen. Så nu är det gjort och resten av dagen blir det bara "sticktid". Kanske sätter jag på nån gammal film och slötittar samtidigt.
Sista tiden har det inte blivit några Ljudböcker! Jag har haft alldeles för mycket mönsterstickning på gång. Räkna maskor och omslag går inte ihop med att ha en bra bok i öronen! Då blir det bara "baklängesstickning"!
Det här garnet är inte köpt!! Jag har fått det!! Sytrådstunt merinoull, i specialdesign från Tedman & Kvist. Färgen är mörk olivgrön och på 100g ryms det 1400m!! Det får allt bli en skir spetssjal av detta garn! Men det får "ligga till sig" ett tag. För nu har jag annat på stickorna!
Hoppade på ännu en MKAL: Follow Your Arrow (Ysolda Teague) Gillar verkligen det här med "ledtrådar". Stickar på och vet inte hur slutresultatet blir. Spännande!! Garnet har jag plockat från gömmorna. Inköpt för fleeera år sedan och skulle då blivit en sjal..... Så det passar väl bra att det blir en sjal nu i stället??
Har även påbörjat ett par Lovikkavantar i herrstorlek! Och så har det faktiskt blivit lite stickat på följetongen, Pippitröjan! Det finns hopp.
Sen har det ju faktiskt blivit köpt ETT nystan!! Skulle ju inte.... men det här sockgarnet har jag varit sugen på att testa! SÅ, när jag skulle ha lite annat smått och gott, fick det följa med i paketet. Det mönstrade under småplocket är en  KnitPro Magma. Har gett upp med att flytta linjal eller penna i mönsterdiagrammen. Jag lyckas alltid putta till det så det hamnar på fel rad. Så här ser den ut, min nya mönsterhjälpreda:

BildkällaJa,ja, jag vet att jag är "prylfreak"!! Men, vadå? Nån ska ju vara det.....
"Pälsbollarna" ska sitta på Fairy SnowCap-mössor. Som jag tänkt göra så fort Lovikkavantarna är klara. Och förhoppningsvis går de undan, stickar ju med stickor 6mm! Känns som träpinnar jämfört med 2,5 mm som jag vanligtvis stickar med!

I veckan som gick har jag även gjort en rensning bland alla mönster som jag samlar på mig. Några stickböcker har jag också skänkt. Allt för att göra plats för nya böcker som jag beställt...... Summan blir inte konstant!! Det blir FLER!!!! Japp så är det! (Tur jag får lön den här månaden!)

Så, nu får det allt bli lite stickat på min MKAL! För till kvällen väntarjobbet, IGEN!!

Trevlig helg önskar jag er!

3 kommentarer:

Berit Johansson sa...

Tittar in för att önska dig en härlig helg. Kram Beijan

Pysselfarmor sa...

Skönt att sitta inne och mysa...och sticka! ;-)

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

Eva Hudin sa...

Om det bara kunde sluta blåsa skulle det vara härligt vintrigt därute, men det blåser in i märg och ben. Nål och tråd är lite pilligare, men det är mönsterstickning också. I alla fall tycker jag det. Men garnet till sjalen du stickar verkar kanonfint!
Eva