söndag 27 oktober 2013

Tillbaka......?

Ja, den här veckar har delvis varit pest!
Fast början var väl precis som vanligt, Hundpromenader och så vedklyvning. Vilket innebär ännu mer ved att stapla!!

Mannen klyver och jag lassar skottkärra och staplar högar! PUH, vilket slit. Trots att vi jobbar med detta slit minst en dag i veckan, så märks det knappt på den okluvna högen med stammar.... Kan väl säga att vi är ganska möra efter ett 5-timmarspass! Vem behöver gå på gym?? Inte vi i alla fall.
Vädret var väl inte det bästa, den här dagen, men det är ju faktiskt ganska skönt att ha varit ute en hel dag och rört på sig!
Innan vi åkte hem tog vi oss en titt på hönorna. De är bara så charmiga.......
De här bara några stycken av de som finns på gården.

Resten av veckan har tillbringats i sängen! Magsjuka i flera dagar för min del. Att det går att sova så mycket som jag gjort?? Det är ju klart, det blir ju ingen sammanhängande sömn, när man stup i kvarten måste rusa till toan! Pust och stön! Fick faktiskt lov att stanna hemma från jobbet, för att det inte ville ge med sig. Och så när magen äntligen börjar reda till sig, ja då kommer migränen som ett brev på posten. Ja där blev det ytterligare en dag i ryggläge.
Men nu! Börjar livsandarna att återvända och jag tror till och med att jag kan plocka fram sticket till kvällen. Det måste väl betecknas som ett friskhetstecken??

Jag jobbar vidare på min mysteriesjal, MEN, jag är lite kluven på hur jag ska göra?! Jag satsade på den mindre storleken, med tanke på antalet meter garn jag hade till förfogande. Det skulle räcka med ca 10 meter tillgodo. Men när jag är färdig och ska maska av har jag 50 gram kvar!! Det är ca 175 meter!!! Så vad ska jag göra?? Fortsätta att sticka mönsterbårderna tills garnet börjar ta slut? Och hoppas att det blir snyggt i slutänden. Eller ska jag maska av och spara de där 50 grammen till något annat???
Jag tror jag funderar en stund till........

På återseende.

2 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Vilket slit med veden, men det ger en skön värme! Hoppas du blivit kry nu så att du kan sticka vidare på alla dina fina alster.

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

Eva Hudin sa...

"Gympapass" i form av hårt arbete i det fria är väl bättre än en bänkpress inomhus. Ja, så kan man i alla fall kosta på sig att säga nuförtiden. Hönor är väldans trevliga att ha, jag har själv haft, men minken tog dom till slut.
När jag svingade yxan svor jag över bokveden, men väl i pannan brann den länge.