måndag 14 oktober 2013

Höst, på riktigt!

Det är det nu. Bladen börjar ge upp och faller av träden i drivor. Men vad gör det? Det är ju fortfarande behaglig värme ute, trots att vädret är gråmulet! Jag njuter.....


Vågade mig ut i skogen, trots att Älgjakten börjat! Men jag höll mig på en markerad vandringsled, så risken att möta jagande gubbar var minimal!
Vi hade skogen för oss själva, hundarna och jag. Så tyst, bara våra steg som hördes i de nedfallna löven. Tänk att tystnad kan vara så intensiv?!

På stickfronten inget nytt! Min mysterisjal växer långsamt. Lite baklängesstickning och så lite stickning med Gina i knät, gör att det går väldans saaaakta.
Gårdagen ägnades åt fönsterputsning! Äntligen blev det gjort och alla feta spindlar fick flytta på sig! Nu skiner fönstren blanka och rena gardiner är på plats! Känns väldigt bra, måste jag säga!
Så idag ska jag bara njuta och ta det lugnt, för i kväll väntar första natten igen.
Vad är bättre än en ljudbok och lite stickning när man ska ta det lugnt? Inte mycket!  Bestämde mig att lägga boken, jag har försökt lyssna på hela sommaren, åt sidan och välja en ny.
Valet föll på tredje delen om Anton Modin, av Anders Jallai. Har lyssnat på Reine Brynolfssons uppläsning av de två tidigare böckerna, så jag hoppas att jag inte ska bli besviken på sista delen.

På återseende!

3 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Härliga bilder på en härlig årstid och i år alldeles förtjusande. Jag har lyssnat på de tre Jallai-böckerna och tycker de är bra, riktigt bra. Nu är det Min Kamp del 1 och den är också alldeles förträffligt bra.
Man får väl ta något illrött på sig om man ska ut i skogen.
/Eva

Pysselfarmor sa...

Det är fantastiskt vackert ute nu. Vilken höst! Ja ibland liksom har man inte riktigt lust att sticka.....

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

nattugglan sa...

tackar för din kommentar,,det värmer om nån tycker jag hinner med mycket för sidu det tycker inte jag.. hahha....har hur mycket som hellst som skulle behöva bli gjort..o sen sånt som jag skulle sååå vilja göra men inte hinns med..ja du vet,, fönsterputsning i köket.. jag har inga feta spindlar.. men skit av flugor.. du skulle bara se, jag trodde det snöade en dag, hahahhhh..Fin sjal,, var hittar man ett mysterimönster,,måste man va med i nått?Skön vandringsled du har! Ha det bra vännen.