söndag 15 september 2013

Nu börjar det bli som vanligt igen.

Den här veckan har två mindre projekt startats upp! Först en mössa med flätor, som stickas i Mellanraggi från Järbo. Projekt nummer två, är en "fuskolle" till F som fyller 7 år på onsdag! Hade tänkt att den skulle vara klar då..... Den behövs till jackan jag handlat till henne. Stickar fuskollen i  det vita Regiagarnet med färgglada "duttar" i . Fick ju garn över när mina sockor var klara. Bilder kommer en annan gång....

I går var det fortfarande sommar! Men idag känns det som hösten har gjort sitt intrång! Regn och rusk och bladen faller i massor från träden. Men det är väl inte annat att vänta nu när halva september har passerat?!
Husbilen kom på plats i vinterförvaringen i går. Men först fick vi plocka bort alla kräldjur som tänkt sig ha sitt vinteride där. Ödlor, paddor och så en Grodprins!
Visst är han fin! Men för mej räcker det med en prins i familjen, så någon förlösande kyss fick han inte!

En natt till att jobba detta passet! Passar ju bra att sova när det är ruskväder ute! Men det är ju faktiskt fortfarande behaglig temperatur ute! Det gör inget om värmen stannar ett tag till, för om Bondepraktikan stämmer blir det en sträng vinter i år! Det är ju smockfullt med Rönnbär på träden!! Med förra vintern i minnet så vill jag nog inte ha riktigt så lång vinter i år. Men gärna snö och några minusgrader i december och januari. Ja, ja vi ska ha höst först, jag vet! Men önska kan man väl få göra??

Till nästa gång,
Ha de' gott!

2 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Ja, vinthundar lär vara de svåraste när det kommer till att lära sig saker, att vilja lära sig saker. Tränar Anjo lite smått, det går lite si och så. Häromdagen på stranden, när han lekte med en Lagotto och dess matte röt ett KOM HIT! blev han rädd. Anjo måste tas på ett speciellt sätt.
Rusket byttes ut mitt på dagen mot sol och nu är det riktigt fint ute. Mycket rönnbär mycket snö, men den stränga kylan klarar vi oss utan.

skapa och inreda sa...

Nu börjar det dra ihop sig, de har varnat för frost i natt. Precis som du så önskar jag snö och minusgrader, lite lättare att ha hund då :)
Älskar hösten med alla underbara färger i vår natur.
Ha en bra dag.
Annika