torsdag 21 oktober 2010

En bra dag.

Dagen började kallt och soligt. Det blev en härlig promenad med hundarna på fm. Gammeltiken Line hade vissa synpunkter på att gå ut i kylan. Men väl ute lufsade hon på bra. Jag håller på att gå in mina nya Lundhags-kängor. Det blir till att passa på när jag inte går de riktigt långa promenaderna.

Vi stannade till vid ICA och köpte jäst. För jag tänkte baka surdegsbröd. Surdegen var redan tinad, så det var bara att sätta igång. Men inte blev det något bröd...I stället blev det städat. OCH en härlig fika hos Majsan och en del stickat på barnbarnets tröja! Inte dumt alls.
Baket fick väl komma senare. Fisksoppa med mycket curry till middag - hade ju varit gott med nybakat bröd, men det fick bli köpebröd till soppan.
Till slut kom jag äntligen igång med bröd baket. Bröd och bröd, det fick bli solrosbullar med surdeg i. Som vanligt hade jag inte kollat vad jag hade i mjölväg hemma.... Ingen rågsikt! Men man tager vad man haver och det var en skvätt fullkornsvetemjöl, en skvätt dinkelmjöl och resten vanligt vetemjöl!
 Här jobbar min köksmaskin med degen. Nästan klar upptäcker jag påsen med surdegen......Den skulle ju varit i innan allt mjöl kom i!!! Detta är så typiskt mig. Upp med degen ur bunken, ner med surdegen plus den nästan färdiga degen och blanda igen. I med lite mjöl till. Kan detta verkligen fungera? Men degn jäste och bullarna blev gjorda och de jäste fint på plåten medan jag blandade och rostade lite müsli.
Vissa dagar får man ändan ur....och får mycket gjort. Solrosbullarna blev till slut klara. Och mannen och jag har testat dem till varsin kopp te. De blev goda.

I morron ska jag till jobbet på dagtid, för utbildning... SUCK.  Efter det får jg väl ta igen mig.....
På återseende..

1 kommentar:

Majsan sa...

Det var rysligt vad du hann mycket igår =)

Solrosbullarna ser verkligen smarriga ut. Får nog testa att baka dem någon dag.
Ha en fin helg!