Sidor

söndag 14 mars 2021

Redan mitten av Mars!😼

Tjohooo! Det finns hopp! För nu Àr de hÀr!
BlĂ„sipporna❤ De som sĂ€ger att vĂ„ren Ă€r pĂ„ G! Hittade dem idag, den 14  mars, pĂ„ förmiddagens hundpromenad. Livet blev genast lite lĂ€ttare.....
Handarbetsinspirationen har annars varit i botten sen sist! Men jag tog mig i kragen och sydde Syrrans sommarklÀnningar.
Den hÀr Àr sydd med "Sunday Morning" som grund. Det blev en tunika, med bandkantad fÄll, eftersom jag inte hade nÄgon mudd som passade i fÀrg och tyget som var kvar inte rÀckte till att göra en "mudd". Hoppas hon blir nöjd ÀndÄ. Det blev en liten smal remsa kvar av tyget - som precis rÀckte till ett linne, 128cl, till Siri. Bandkantade med den limegröna trikÄn, som passade bÀst.
Till nÀsta sommarklÀnning, har jag anvÀnt en köpt solklÀnning, som jag ritat av, som grundmönster. Fixade till "livet" med hjÀlp av tvÄ andra mönster, "Sunday Morning", för att se att vidden blev ok och "Summer Dress" (OMG Bananas), för att fÄ axelbanden riktigt bra.
Tycker att jag lyckades bra. MĂ„ste ju skryta lite.......
Inget mer sytt, men har försökt fÄ lite motivation att klippa ut nÄgra plagg. Har ju köpt tyg till Tshirt Ät Tristan. Sen finns det en del enfÀrgade trikÄtyger, som Syrran köpt, som jag vill anvÀnda upp.
Åh sĂ„ Ă€r det tygerna jag köpt till mig sjĂ€lv..... Ja, ja, det kommer en höst oxĂ„, och dĂ„ brukar ju lusten att sy infinna sig.

Stickningen har oxĂ„ gĂ„tt lite trögt. Jag har i alla fall börjat pĂ„ en "Felix pullover". Inte lika kul att sticka en till, nĂ€r man repat upp en nĂ€stan fĂ€rdig koftvariant. Stickar samma storlek, men minskat till 6mm stickor i stĂ€llet 7mm. Garnet kommer att rĂ€cka, nu nĂ€r det blir en tröja istĂ€llet för en kofta. Dessutom ett stort plus, för det blir inga aviga varv, som Ă€r jobbiga för min vĂ€nsterhand. Med andra ord: "winwin"! 
Mina sockor har blivit klara.
50 gram handfĂ€rgat garn, frĂ„n Henrietta's spinn och garn,  rĂ€ckte till ett par lagom lĂ„nga "vanliga" sockor. Stickade med mina fyrkantiga Addi novel, 2.5mm och 56 maskor. Sitter som en smĂ€ck!
Ett par nya sockor Àr precis pÄbörjade. De fÄr bli till Maken. MÄste ju alltid ha ett par sockor pÄ stickorna......
Nu ska jag titta pÄ mina tyger och se om de poppar upp nÄgon inspiration!

SES! 

Inga kommentarer: