tisdag 13 februari 2018

Vinter - igen!

Till och med så mycket vinter att isen la sig i vikarna!
Men som vanligt var det ju en massa blötsnö som kom och som sedan frös! Det var inte helt lätt att ta sig fram på hala promenadvägar.
Tyvärr stannar ju inte vintern särskilt många dagar här i Blekinge...... så nu är vi tillbaka i gråväder igen. Och snön har nästan försvunnit helt. Dessvärre är ju stigarna isbelagda, så det där med hundpromenader längs stranden kan man glömma!

Sen sist då?
Jo, det har blivit lite sytt. Ett par små trosor till Siri.
De blev tyvärr lite trånga i midjan..... men de passade dockan perfekt!
Jag testade även ett vuxenmönster ur låneboken "Heilt Spesiell, sy till liten og stor".
Det blev ett linne med till mig.


Jag blev nöjd med passformen, så det blir nog fler linnen sydda.
Nu är tygerna slut av både det gula med kaniner och det röda med vita stjärnor. Ja, lite spillbitar finns som kanske räcker till en ficka eller nåt. Känns ju bra att kunna utnyttja maximalt av tygerna!
Men det finns mer tyg i förrådet...... Måste bara bestämma vad det ska bli av det.
Egentligen hade jag behövt sy upp tygerna innan jag åker på symässan i Malmö i slutet av mars.....
Men just nu har jag fått tillbaka sticklusten! så jag stickar på min sjal och lyssnar på ljudböcker! Så gott när det händer något på stickfronten.
Dessutom har linkoftan blivit "froggad" och nu blir garnet en tunika i stället! Jag har sett den uppstickad och den är så fin! Hoppas min blir bra, för som vanligt har jag ju inte rätt garn......
Nackdelen med att sticklusten kommer tillbaka är ju att jag börjar klämma på garn, när jag är hos Henrietta's på stickcafé! Och sist så fick ett ljuvligt sockgarn från Manduzana´s följa med hem! Jo jag vet att jag har ca 2 kg sockgarn i stashen! Men vem kan motstå det här:
Jag kunde inte! Har tittat på det flera gånger....... Men nu blev jag bara tvungen att äga det! Funderade faktiskt på att köpa till en härva till och sticka en tröja? Men jag tror inte det räcker med två hekto garn...... kanske lika bra att det får bli sockor eller en sjal? Jag funderar vidare...... Handfärgat garn är ju inte gratis precis!

Ja, det var allt för den här gången! 
Nedräkning pågår..... 26 nattpass kvar innan jag får långsemester!
SES!!!
Inga kommentarer: