fredag 30 september 2016

Cykling på hög höjd!

Det kan man väl säga om det här???
När vi köpte våra Elcyklar blev ju den "vanliga" cykeln över! Ingen av barn eller barnbarn var intresserade av en DAM-cykel...... för tantig, kanske? Så nu har mannen kånkat upp den på balkongen! Kopplat på ett "motstånd" på bakhjulet, så i vinter ska vi hålla igång våra nu så vältränade "cykelmuskler"! Ingen dum idé alls!
Den här veckan har hösten verkligen gjort sitt intrång! Träden skiftar i alla de där härliga höstfärgerna.
Men med höstfärgerna så har även regn och blåst infunnit sig - mao Höstväder! Men efter en fin sommar är det faktiskt lite skönt att få kura inomhus, med en stickning och en ljudbok.
Mitt nygamla intresse för att sy börja komma igång ordentligt. Sykursen med mönsterändring är bara så bra!
De flesta på kursen gör ett grundmönster: klänning eller byxor. Men jag var ju tvungen att gå min egen väg och komma med ett eget klänningsmönster, som jag nu ändrat efter mina mått! Ska bli spännande att se om resultatet blir perfekt passform! Tips från vår "fröken" är att man ska rita in sömnsmånerna på mönstret också. Sen tar man pappersdelarna med till tygaffären och lägger ut mönsterdelarna på det valda tyget. På så sätt behöver man inte köpa en halv meter extra tyg, " för säkerhets skull"! Hon är smart våran fröken!
Jag har ju köpt på mig lite tyger under sommaren. Så nu när vi är på plats i lägenheten är det dags att krympa tygerna i tvättmaskinen, innan jag använder dem. Det är ju en del bomullstyger till quiltning bland annat.

Jag lyckades ju bli av med en del garn på Tradera i förra veckan! Men den där stashen jag har, har en benägenhet att öka i samma takt som den minskar....... Summan är nästan konstant!
Ja, jag passade på att köpa mer Indiecita på kon! Det är fortfarande 30% rabatt i min LYS, eftersom den ska stänga.
Så två koner (totalt 1750m/500g) i en bra neutral bas färg fick följa med hem. Jag är väldigt förtjust i det här alpakagarnet från Indiecita. Det får väl ligga till sig ett tag innan det blir uppstickat!

Nu är det dags att planera för lite gott att äta till kvällen. Inget jobb i helgen...... så skönt!

Må så gott!

Inga kommentarer: