onsdag 8 april 2015

Ett liv efter Påsk!

Det har den här herren i alla fall! Visst är han grann, Herr Tupp!
Han håller koll på hönorna och kycklingarna på dotterns gård. Men hönsen har ett kort liv ute på landet....... Det finns gott om räv som lärt sig var det finns lättfångad middag! En och annan rovfågel får sig också ett skrovmål mellan varven.
Ja vi överlevde också Påsken! Blev inte så mycket påskmat i år, bara lite sill och Janson. Det har blivit mycket slappande, för batterierna har behövts laddas!
Husbilen är uttagen, men vi väntar ett tag till med att ställa upp den på Campingen. Fixar lite smått i den under tiden vi väntar på lite torrare gräsmatta.
Långa promenader med hundarna har vi inte fuskat med! Försökt att hitta lite nya rundor att gå. Det blir ju lite enformigt att gå på samma ställen....... Men vill man inte ta bilen och åka iväg, blir det ju inte så mycket nytt!!
Men i går blev det trots allt en ny variant. Så där lagom lång runda på 7,5 km. Härlig promenad i bokskog, och dessutom med lite kulturhistoria!
Hade ingen aaaning om att det fanns flera Gravrösen nästan in på knutarna!

Hundarna fick även de sitt lystmäte tillgodosett! Jisses vad det spårades.... Vet ju att det finns gott om rådjur i området. Vi var faktiskt riktigt trötta både hundarna och jag när vi kom hem. Eftermiddagen och kvällen var riktigt stillsam i huset!


På stickorna finns Vitamin D, som växer så sakta.
Men jag har också startat upp ett nytt projekt! Blev ju lite sugen på att sticka något till de minsta..... Gjorde en djupdykning i mitt stora lager och hittade lite "gammalt" garn som legat till sig. Det var tänkt att jag skulle testa att sticka "disktrasor" i det! Men nu när jag hittade det kändes  det som om det skulle bli perfekt till en liten tröja. Garnet är 100 % Bambu om jag kommer ihåg rätt. Hade fyra 50 gramshärvor i blå nyanser. Garnet har inga banderoller och jag minns bara att jag köpte det på Symässan i Malmö för två år sedan!
Hoppas nu det passar till lillkillen! Tycker att den ser liiite liten ut! Men, men det finns väl kanske någon annan som kan ha den, om den blir för liten! Inte så mycket kvar. Bara resåren nertill och så ärmarna. Perfekt jobbsticke är det i alla fall!
Sovit "skönhetssömn" idag, efter första jobbnatten. Vaknade till värsta vårvädret! Srålande sol och runt 15 grader varmt! Undra om det håller i sig några dagar till??? Kunde ju vara riktigt gott med sol och värme........
Nu får det bli lite ryggläge, innan det är dags för natt nummer två.

Ha de' gott i vårsolen, och glöm inte bort att njuta!!!!
SES.......

1 kommentar:

nattugglan sa...

Så fin tupp.. ja det är tråkigt då hönsen ska sätta livet till, men som det sägs. "den enes död den andres bröd".. Fina saker du stickar.kram