fredag 8 augusti 2014

Tre veckor

- av min semester har nu rullat iväg! Ja, tiden går fort när man kul! Fast sista veckan har inte enbart varit kul! Jag har lyckats få en sån där överjävlig sommarförkylning som håller på att ta knäcken på mig ( och mannen)! Hosta, feber och allt som tillhör. Ingen nattsömn här inte..... Men våra semesterplaner har fullföljts till en viss gräns. Vi hade tänkt köra hela E45:an och vidare upp till Björkliden, för att fjällvandra ett par dagar. Men som sagt det finns ingen ork för någon fjällbestigning, så färden går nu i stället längs Sveriges ostkust, söder ut. Vi ska ju hem till Blekinge förr eller senare.
Det blev ju en vandring på 1000 meters höjd på Stekenjokk, och det var helt underbart.

Men innan vi hamnade där stannade vi till i Gäddede. Sista utposten innan Norska gränsen. Och där hamnade jag i en annan himmel! För vem kan tro att det finns en GARNAFFÄR i en liten Landsortshåla?? Och där fanns massor av garn och annat "bra att ha":Det var nästan som garnaffären i Ribe, Danmark. Men den här var inte så stor, men den var välfylld. Jag kunde faktiskt gå därifrån utan ett endaste nystan med hem.....  Förkylningen hade nog börjat smyga sig på?!
Efter Vildmarksvägen och Vilhelmina fortsatte vi norr ut till Arvidsjaur. Vilken mysig liten stad. Väl värd sitt besök. Vi cyklade en tur genom samhället och besökte "Lappstaden".
Det var efter Arvidsjaur som vi ändrade våra resplaner. Vi vek av mot kusten istället. Passerade Storforsen, som var en upplevelse.
Ute vi kusten har vi passerat de nordligaste städerna och är nu i Umeå. Och granne med campingen ska en av mina favoritartister har konsert om en stund, nämligen Björn Skifs. Snacka om flax!! Hoppas nu att det hörs lite in till oss också. (Kolla in på Husbilsbloggen, där finns mer bilder och detaljer om vår resa.)
Stickningen har gått framåt, men mitt garn kommer inte att räcka! Två nystan kvar och en hel del som ska stickas.
Sen bilden togs har kommit lite längre och ska avmaska "kroppsdelen". Sen ska det till två ärmar och en krage.... Så det blir till att leta garnaffärer och hoppas att de har Vikinggarn. Annars måste jag vänta tills vi kommer hem......
Hittade faktiskt en nyöppnad garnaffär i Skellefteå, men hon hade inte något grått garn, bara melerat. Ja,ja, det ska visst finnas några garnaffärer i Umeå också. Får se om vi träffar på dem, när vi tar en tur med cyklarna i morron.
Värmen har hållit ett hårt grepp om landet och det är inte bar vi som är trötta och utmattade. Hundarna är totalt slut efter dagens värme.
Men i kväll känns det allt lite behagligare. Eftermiddagen bjöd på ett rejält åskväder och så regn. Nu känns det som om man kan andas igen.......
SES!!!

1 kommentar:

Eva Hudin sa...

Vilka härliga bilder du bjuder på trots eländesförkylning. Pratade med en granne som varit vid polcirkeln med lilla husbilen, där hade folk suttit och svettats i värmen. Men nu är det tack och lov lite svalare och det regnar till och från vilket inte är helt fel. Nu ska jag beölka husbilsbloggen!
/Eva