onsdag 9 juli 2014

Sommarvärmen.....

...... är tillbaka!! På gott och ont!
Visst är det skönt med sol och värme, men vem orkar göra något när luften är som ett våtvarmt omslag!
Lagom är bäst! Men det där lagom är ju olika för oss alla! Kan säga att maken njuter i fulla drag och tycker att det är precis "lagom"!!

Sen sist har vi varit en tur på Öland. Denna älskade Ö! Finns ju hur mycket som helst att utforska!
En vandring från Borgholm till Slottsruinen blev det, ena dagen.

Andra dagen blev det en cykeltur till Ismannatorps Fornborg. Vi cyklade på en massa småvägar, en och annnan grusväg, allt för att slippa den stora vägen med all trafik!

Det är inte så mycket kvar av Borgen, det mesta har rasat. Men området innanför muren är stort och det finns massor av  rester av husgrunder.

Det blev en välbehövlig paus med medhavd lunch, innan vi tog stora vägen tillbaka till Borgholm. Lite ömma i ändalykten var vi allt, efter att ha cyklat 5 mil!

Innan vi åkte bron över till Öland, fick Kalmar sig ett besök. 
Garn blev ju inhandlat!! En hel kasse full......
Tjockt ullgarn, som stickas med stickor 7 mm!

Och så lite mera LIN-garn! Bara för att färgen var så fin!!!! Tre härvor fick följa med i kassen.
Jag som skulle minska mitt lager i år?!!!!

Min Sjalstickning är klar och jag är så nöjd med resultatet:
Nu ligger den i högen som ska "blockas".
Jobbsockorna har passerat hälen, så nu är bara "skaften" kvar att sticka. Så lite händer det här, trots värmen.

I går blev det en heldag hos dottern. Mannen fick vara reparatör. Gammalt hus och gammal traktor. Vattenpumpen hade lagt av, men det fixades snabbt. Lite längre tid tog det med traktorn, men även den funkade när vi åkte därifrån! Tyvärr är svärsonen gipsad, efter en vurpa från hästrygg, så jag misstänker att det blir fler turer till landet för nu ska ju höet in!!
Hundarna fick i alla fall en dag med mycket spring. I den tomma hästhagen fick Zelda rusa av sig ordentligt. Till och med Qeylah tog ett par varv och dotterns 10-åriga Border Collie hängde också med!Efter allt spring, så vilar Zelda på Whippetvis!!

Ja, så försvann en förmiddag vid datorn! Lite lunch och sen blir det nog några varv på stickningen, i skuggan under markisen!

Ha det gott i sommarvärmen!
SES....


1 kommentar:

Eva Hudin sa...

Härliga bilder! Jag var på Öland varje sommar som barn, mest på norra delen. Vid fornborgen lurade min syster mig, sa att fårlortarna var sådana där salta kulor som jag älskade. Jag var nästan på väg att prova, men tror att mamma hann stoppa mig i tid :-)
Här står luften stilla, det är bara att hiva i sig vätska och röra sig så lite som möjligt.
Hälsar
Eva