lördag 17 maj 2014

Ledig.....

Vårsemester är ju aldrig fel! Och i år kom sommarvärmen när jag gick på ledighet! Vi har ju bott i Husbilen ett tag nu, så det var bara till att dra iväg på årets första utflykt! Som vanligt gick färden mot Brösarps backar och Kivik. Gullvivorna var nästan förbi, men äppelblommorna var ju i fult pådrag istället!
Alltid lika härligt att komma ner till Österlen, så här på våren. I Kivik stannade vi två nätter. Diverse sillinläggningar och rökt lax inhandlades på Buhres och blev en god middag första kvällen. Fredagen gick vi långpromenad längs havet mellan Kivik och Haväng! Hundarna fick verkligen möjlighet att rusa av sig i sanden!!
Vi vände vid Verkåns utlopp och gick tillbaka till husbilsparkeringen. 11 km blev promenaden tur och retur!
Idag har resan fortsatt och vi har kommit till Skäralids Naturreservat. Vi har gått lite udda vägval på Söderåsen och verkligen fått njuta av naturen:
Vi fick även en annan "naturupplevelse" när vi följde GPS:ens vägval för att komma till Skäralid! Jisses vilka småvägar den fick oss att köra!! Och inte ett endaste möte hade vi (kan väl säga att det inte fanns plats för något möte!!)  I morron går färden vidare mot Höganäs! OCH Stickfestival, för mig!! Garnfrossa hoppas jag på! Det blir till att ta med den stora plånboken........
Efter Höganäs blir det ännu en repris: Mölle och Kullaberg! Hoppas vädret fortsätter att vara perfekt för vandring.....
Sticktid har det också blivit. "Molly" växer sakta men säkert. Mannens sockor är nästan klara, så visst blir det stickat också.

Ha det gott!!

1 kommentar:

Eva Hudin sa...

Tack för de fina bilderna du bjuder på. Skåne är vackert! Och så stickfestival på det, inte illa! Ha en fortsatt härlig ledighet.
Hälsar
Eva