onsdag 21 maj 2014

KLINT-varning!

Men ingen "Clintan"! Synd, för det är min absoluta favorit bland skådisar!
Nu får jag nöja mig med Danmarks Klint-kust istället! Och det är ju inte fy skam det heller...
Alltså vi har åkt längs kusten på Själland och stannade först vid Stevn Klint, 26 m över havet!

Den gamla Kyrkan låg precis vid branten, så vem vet om den tänker rasa ner?? Det gick att komma ner till stranden via en "något" brant trappa! Så mycket strand var det nu inte, utan mest klippblock och stora stenar.
Natten tillbringade vi på en Camping i Fakse Ladeplads. När vi rullade in där, kändes det som om vi var veckans händelse! Turistsäsongen har ju inte börjat ännu!!
Idag tog vi Klinten med stort K!, Vi åkte till ön Mön och besökte "Dronningestolen". 128 m över havet. Det imponerar!! Vi gick först uppe på höjden och tittade ut över havet och 128 m är högt!!
Men det fanns en "trappa" ner till stranden, så det var väl bara att traska ner?!. Ca 500 trappsteg var det att komma ner och våra två fyrbeningar var också med ner!
Varmt och kvalmigt var det, så de tyckte det var skönt att svalka sig i strandkanten! Kan väl säga att de där 500 trappstegen kändes som betydligt fler när vi asade oss upp!! (Fler bilder hittar ni på Husbilsbloggen, MobyDick)
Vi fortsatte längs kusten på Mön och åkte så småningom över en bro till Själland igen. Kvällens övernattning blir i Vordingborg. Det har varit en fin eftermiddag med sol och en bra bit över 20 graders värme. Så solstol och stickning har varit mitt eftermiddagsnöje. Sämre väder väntas, så vi får se vad vi hittar på framöver!

På återseende

3 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Danmark är så otroligt vackert! Känns som man kommit mycket längre söderut i Europa än vad man är.
Förstår att ni njöt.

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

Eva Hudin sa...

Vackert som bara den, där över sundet. Men snubbla bara inte, underlaget är ju inte bara brant, det ser hårt ut också. Och må solen lysa över er!
Hälsar
Eva

Hedvig sa...

Oj så vackert! Håll dig på rätt sida kanten bara. ;)