tisdag 28 maj 2013

YES!

Nu är jag tillbaks i etern! Efter nästan tre veckor utan internet, så känns det faktiskt kul att komma tillbaka.
Orsaken till uppehållet är en längre utflykt med vårt mobila hem, till Tyskland. Jodå, det finns internet där, men vi valde att koppla av utan internet, som man lätt blir sittande vid i timmar......
En resedagbok finns på min andra blogg Husbilen MobyDick, för de som vill se vart färden gått.
Som vanligt när jag har långledigt och drar iväg, så regnar det. Naturligtvis har det gjort så denna resa också. Men laddad med garn och stickor och ljudböcker, så har tiden, trots regnet, gått fort. Och min "Tant Kofta-kofta", blev klar.
Den är jag riktigt nöjd med. Och det blev inte mycket garn över....
Så nästan 3 hg gick åt. Varje hekto innehöll ca 400 m garn.
Även sockorna på magic-loop, blev snabbt klara. hoppas de passar något av de mindre barnbarnen.
Stickade från skaftet till tån, båda samtidigt.
Använde sen tekniken för att sticka två ärmar samtidigt på F's Pippitröja. Det gick riktigt bra, men var ju lite trassligt med alla garnändar, när det var dags för mönsterranden. Men nu är ärmarna klara och själva "kroppen" är stickad på rundsticka och klar upp till delning för ärmhål! Det går framåt.....

Trots resa till Tyskland och besök i några garnbutiker har jag inte handlat ett endaste nystan garn!!! Det var det ingen som kunde tro, väl??? Men det är faktiskt dagens sanning och mannen är mäkta imponerad av det!

Japp, nu är jag "te baks", så nu ska det väl inte dröja lika länge med uppdatering på bloggen.

SES!!


3 kommentarer:

nattugglan sa...

Va härligt.. o visst kan man va utan internet..det är precis som med telefonen..Jag brukar åka in ti stan utan..o då är gubben arg..men va fasen, hur klarade man sej utan förrut?? Va duktig du va om du inte hanla garn..o koftan blev fin!!!

Henrietta sa...

Vad fin koftan blev!
Kram Henrietta

Eva Hudin sa...

Koftan är verkligen fin. Den kommer du säkert att använda flitigt. Jag hoppas att det regnade på er varje dag.Nu ska jag besöka Moby Dick.
Välkommen hem till Svedala.
/Eva