lördag 4 maj 2013

På plats!

Nu har vi kommit på plats i vårt mobila hem. Nätterna är ju fortfarande kalla (+2, kl:06), .så det är tur vi har en bra värmare i bilen. Det är några till tappra långliggare på plats och en och annan som kommer över helgen. Så vi är inte ensamma om att ha längtat efter sol och värme!!

Ärmarna på TantKofta-koftan växer så sakta, så jag var tvungen att starta upp något nytt! Det blev två sockor på magic-loop, med början på "skaftet". Har ju stickat från tån upp tidigare, men tänkta att det var bra att börja med dessa, för då kan jag ju sticka två vantar samtidigt, när jag fått kläm på det här!
Garnet är "Teddy Bear", från Svarta Fåret. Jag har bara detta enda nystan, så jag hoppas det räcker till ett par små sockor. Mjuka och go'a blir de i alla fall. Och när jag väl kom på tekniken var det ju inte så svårt.....
Tradera är ett farligt ställe!!
Nu har jag varit där IGEN! Skulle ju inte handla mer garn..... Men inte kunde jag motstå Madejas ljuvliga 100% merinoull, i en av mina favorit färger!
Bra pris var det också, enda nackdelen är den långa leveranstiden, minst 14 dagar! Men "den som väntar på något gott" osv. Och nu ligger det hemma och väntar på att bli en sjal. Varje nystan är 100g och 600m, så det kan ju tom bli två sjalar!!

I går var vi hos dottern och lämnade ett lass ljudböcker! Hon vurpade från hästen 1 maj och efter ett dygn på hospital kom hon hem. Totalt mörbultad med hjärnskakning! Inga benbrott eller kotkompressioner enligt magnetröntgen! Så vi hoppas på att det"bara" är mjukdelsskador, som ska självläka. Inte lätt att knappt ta sig fram och samtidigt ha en massa djur att ta hand om! Tur hon har en driftig make och två duktiga halvstora pojkar, som hjälper till.
Vi passade även på att titta till "de små" på gården. Och de växer så det knakar!


Lammen är 4-5 veckor och de minsta tar sig ut genom stängslet och "länsar " trädgårdens växter. Så nu ska det bli förflyttning av hästar till ny hage och fåren ska inta hästhagen. Men innan dess måste det stängslas till hästarna! Tur att vi hunnit med att röja i vinter, så det blir fler hagar, det behövs!

Straxt väntar en långpromenad med hundarna i det fina vädret!
Hoppas ni också har en fin lördag!
På återseende.....

2 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Vilken tur för din dotter att det gick så pass bra som det gick...

så skönt det låter med husbilslivet!

Hedvig sa...

Åh vad mysigt med husbil! Saknar det livet... Hur länge bor ni, hela sommaren?