onsdag 5 december 2012

Växlande.

Ja, det har vädret verkligen varit de senaste dagarna. Snön kom ju till första advent. Hela måndagen var det vitt och ljust och många minusgrader. Stackars Q fick kramp i tassarna av kylan. Ändå har det bara blivit kortare promenader, eftersom jag inte orkat något annat.


Så här såg det ut i måndags, när vi gick vid ån. En tunn ishinna har börjat lägga sig.
Men så igår var det tvunget att bli väderomslag! Några plusgrader och snöslask!! Inget kul alls. Allt blev blött och grått! Bara att få ut hundarna på "kisserunda" var ett företag! Vem vill klafsa runt i 1 dm slask?? Varken jag eller hundarna, så dagen tillbringade vi mest i sängen under varma goa filtar. Hundarna var nog mest nöjda med tillvaron.
Idag kändes kroppen lite bättre, så det blev en något längre hundpromenad tillsammans med M och labbarna. Inte var det så långt vi gick, men desto jobbigare! På fältet hade det bildats skare, eftersom det nu är minusgrader igen, efter gårdagens töväder! Det var bara Gina som kunde gå på den. Q fick tassar i storlek av en Grand Danois, men ändå åkte hon igenom. Vi gav snabbt upp fältet och tog oss ut på cykelvägen. Men inte blev det lättare att gå där. Plogat hade de gjort under kvällen, men det där med sand, vet de inte vad det är. Det var som att gå på blankis! Livsfarligt, med andra ord. Men vi tog oss hem utan några vurpor med brutna ben!
Dagens bild, inte så vitt längre.

Jag har stickat flitigt på min sjal, (när jag inte legat under filtar i sängen), så snart är den klar! Provat på att lyssna på ljudbok samtidigt, men det blev bara stickat fel, så det fick jag ge upp. Det får allt vara en enklare stickning om jag ska lyssna på ljudbok samtidigt!

Nej, nu vankas det het glögg och pepparkaka! Ni får också ha en bra avslutning på onsdagen!

På återseende.

2 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Jag såg små hundar på stan idag som helst inte ville stå på något ben alls, de frös.

I kväll visar utomhustemperaturen -10 grader. Fidde ränner ut och in för han vill helst uträtta sina behov utomhus, men det är kallt och mycket snö för en katt så han hinner inte mer än ut förrän han ska in igen.

Ja, lyssna på ljudbok och sticka för avancerat kan sluta olyckligt. Annars tycker jag det är en utmärkt kombination av två trevliga göromål.

Hoppas du mår bättre!

Huset på kullen sa...

Härliga bilder.Haen skön vecka kram Beijan