lördag 29 december 2012

En dag med sol.

Det fick vi i går! Straxt under noll och en vinterblå himmel med en blek sol! Helt underbart. Det blev naturligtvis en långrunda med hundarna i solskenet. Smältvattnet porlade friskt i bäckarna längs vår väg.

Hemma igen kom jag ihåg att fotografera sjalen!
Jag känner mig riktigt nöjd med den. Hoppas den faller i "god jord" hos mottagaren. Garnet är Fame Trend Paljett och jag använde precis hela nystanet, dvs 100g. Mönstret är Shetland Triangle Lace Shawl, av Evelyn A. Clark.
Till kvällen blev det mildare och molnen, med mer regn, började dra in.
Fullmåne med en molnslöja framför, en stund innan det blev helt mulet igen. SUCK!
I dag är det grågråa vädret tillbaka, med en massa regn. Ingen som vill gå långpromenad idag, inte! Men lite hundrace, på fältet vid ån, tillsammans med "blondinerna", blev det i alla fall. Tack M för sällskapet i regnet!
Det var bra för "lilla räkan", att få springa och busa av sig en stund. Hon har blivit riktigt jobbigt rädd för smällare och raketer. Får knappt ut henne på kvällarna, eftersom det finns vissa i området som måste prova sina "nyårsraketer" i förtid! Just nu önskar jag att det vore förbjudet med allt smällande.

Så har jag har fått fart på stickorna igen! Halvvägs på första ärmen på den randiga följetongen. Sen ytterligare en ärm och så ett ok, så är den klar! Med en ljudbok i öronen går det bra. Just nu är det sista delen i Mons Kallentoft's Årstidsserie, dvs "den Femte Årstiden" Har precis börjat, men som vanligt verkar den lovande. Sen väntar Kepler's nya "Sandmannen" på sin tur. Det ska nog bli mycket stickat ett tag framöver!! 

Kvar att jobba detta året är en enkelnatt mot Nyårsafton. Så vi kan fira Nyår tillsammans i år, mannen och jag. Behöver ju sova några timmar på dagen, men kvällen blir ju ledig. Hoppas på att det inte blir för mycket smällande bara......

På återseende!!

2 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Var tvungen att kolla var du bor någonstans...då förstår jag att det töar hos dig ,-))

Nu när vi passar yngste sonens lilla woffs Nelly 4 kg tung så är jag väldans noga med att ställa korgarna med garn vääääldigt högt så att hon inte ska få något tokigt infall när vi går ut :-))

Sticka lugnt och ha ett gott slut och ett gott nytt 2013!

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se

Majsan sa...

Blondinerna hälsar och tackar för rejset =) och jag tackar för trevligt sällskap både på promenaden och på garnshoppingen. -Du ska verkligen vara nöjd med sjalen.... den är såååå fin!
Hoppas nu att det går bra med lilla räkan i morgon och att ni får en fin nyårsafton!
Kram o gott nytt år =)