onsdag 30 maj 2012

STÄNGT!!!!

Mellan hägg och....
....syren! Det har jag haft på bloggen i år. I alla fall blev det inte några uppdateringar på några veckor.
Roskilde Domkyrka
Vi har varit på tur med husbilen kors och tvärs i Danmark. Två veckors majsemester har vi haft och målet var ju att återse Fyn och sen upptäcka Jylland. Och det har vi gjort!!
Kalundborgs Kyrka
Korsör hamn
Korsör centrum

Valdermars SlottKyrkor, gamla hus, trånga gränder och stora slott har vi sett i mängder. Vackra vyer och böljande rapsfält i massor har vi passerat. Men vi har också njutit god mat och vila och bara varit lediga.


På Jylland var ju ett besök på Skagen ett måste. Och visst var det värt det!

Tur med vädret hade vi. Solen försökte ta sig igenom diset. Men ute på "Grenen" var det vindjacka på. Det var allt lite speciellt att stå där i mötet mellan två hav.....
Ett stopp i Ålborg blev det också. Mer smala gränder och korsvirkeshus beskådades.

Och så äntligen en garn affär!
Det fanns massor av garn att klappa. Men det var trångt i affären och många fler än jag som ville ha garn. Till slut fick de här två följa med hem.....
Indiecita alpacagarn, 100g härva handfärgat. Sen lite ullgarn Hönsestrik. Kunde inte motstå namnet och hönan på etiketten.... Man måste ju ha något att skylla på, när det egentligen inte finns behov för mera garn.....
Men däremot behöver jag mera garn till min Shetland-sjal! Endast fyra varv kvar och så tar garnet slut!! Så i morgon blir det till att åka till Karlskrona och köpa mera av Drops Alpaca, så jag kan sticka den färdig.
Färden drog vidare mot Römö och Vadehavets naturreservat och viltskyddsområde. Där vad precis som det låter ett Vadehav. Långgrunt och även påverkat av ebb och flod. Till Römö körde man på en vall och sen var det till att parkera bilen och gå och titta längs med stränderna.

Husen såg ut som lådor utslängda vid stranden. Parkeringsplats för bilar fanns under varje huskropp. Men utsikten från takterasserna måste vara storslagen. Längs med stranden var det vissa sträckor fågelskyddsområden. Medan det var full aktivet på sandstränderna längre bort. 


Efter Römö vände vi hemåt. Det blev några stopp till innan vi var tillbaka i Sverige.

Sista dagarna av semestern tillbringade vi i Mölle. Gick lederna som går runt Kullaberg. Tittade på Kullens fyr och bara njöt av den sista ledigheten. Tänk vad fort två veckor försvinner!

Men nu är vardagen igång igen och två jobbnätter är avklarade. I morgon är det stickcafé. Ska bli kul att träffa alla igen.

Till sist har jag sparat det bästa. Mitt paket i te och garnbytet har kommit. Tack Christine för perfekt garn och supergott te!

Garnet får "ligga till sig" lite. Men det kommer säker till användning så småningom.

På återseende!

2 kommentarer:

Bettan sa...

Vilka härliga bilder!! Ha det så skönt!!Kram sytanten

Eva Hudin sa...

Vilken fin resa ni gjort och tur med vädret hade ni. och garner följde med hem. Härligt!