tisdag 3 januari 2012

Dagen efter?!

Nyårsdagen firade mannen och jag in det nya året med lite gott att äta och ett glas vitt till. Jag var inte så pigg efter mina två nätter, så det fick bli enkel förtäring. Bakad potatis och skivad kallrökt lax, med diverse tillbehör. Smakade väldigt bra och mätta och belåtna blev vi.
I går var vardagen tillbaka och med den en härligt lång hundpromenad tillsammans med M och labbarna. Välbehövlig för både två och fyrbenta?! Hundarna sov gott resten av eftermiddagen och jag, jag kämpade på med mitt nyårslöfte!
Så här ser boken ut som jag använder som "lärobok". Måste säga att den hitintills varit väldigt lätt att förstå!
När jag väl kom på tekniken, var det väldans roligt att sticka "magic-loop"!
Stickade vidare i går kväll och har nu kommit fram till hälen! Får se om jag reder ut det? 

Var inne på Stickcaféet på Lennart´s idag på förmiddagen. Kul att träffa det gamla gänget igen! Lagom många (8st) var vi, så jag hann prata med allihopa......
På hemvägen inhandlade jag strumpstickor i storlek nr 5 och 6. Har tänkt mig att sticka vantar, typ lovikka, av mitt bytesgarn som kom innan jul. Med hem följde även det här
Precis som om jag inte hade nog med sockgarn??? Men detta var liiite tjockare än de jag har,  så det kan absolut passa till sockor åt svärdottern??!!

Sen låg min julklapp, till mig själv (vilken i ordningen?), i brevlådan när jag kom hem! Merinoull från Madejas. Handlade i Fyndkorgen och där finns fortfarande några "paket" kvar! Jag vet vad jag tänkt mig av garnet, men det får bli nästa projekt att testa....
Stickorna var bara så charmiga att de fick åka med de också. De här får jag lägga högt upp, så att Gina inte får tag på dem!! Det har gått åt några par redan.....

På tal om Gina..... så har hon hittat ett nytt sätt att använda sin iglo på!
Numera sover hon uppepå den!! Är det kanske mjukare???

Den nya stormen verkar vara på väg in! Och eftermiddagen har varit grå och trist. Inget riktigt dagsljus idag, utan halvskumt, som skymning! Har fått nog av julgran och tomtar, så de åkte ner i kartonger och förpassades till förrådet! Så mycket större vardagsrummet blev utan julgran! Stjärnor och ljusstakar får stå några dagar till. Ska det fortsätta att vara så här mörkt om dagarna behövs de för att lysa upp tillvaron.

Ha en fortsatt go' vecka, snart är det helg igen! Gissa vem som jobbar då??

På återseende.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Wow vilka härliga garner =)
Du är duktig som orkar med mönster på utrikiska.... inget för mig *s*
Här har granen också åkt ut idag. Gode min tid vad den barrade. Det fanns kanske tio barr kvar på grenarna när jag hade klippt ner den.
Tack för tipset att sticka förstärkt häl.... det blir jättebra =)
Hörs!

Hedvig sa...

Spännande! Har aldrig vågat ge mig på magic loop... :)

Henrietta sa...

Det var riktigt roligt att ses idag! Det var ju ett tag sedan.
Vilka fina garner! Garner och papper väcker samma ha-begär hos mig :o)) Jag vill bara köpa och klappa på ibland :o))
Kram Henrietta

Skaparglädje sa...

Jag vill också lära mig magic loop, har försökt en gång men det gick inget vidare...
Kram!

Eva Hudin, Falkenberg sa...

Jag förstår att jag inte ska klaga på Mika med tanke på det lilla hon gjort. Grannen har en liten bädd till sin lilla hund, lika stor som den Gina ligger på. När Mika och jag är där försöker Mika sno ihop sig till en liten boll och knö ner sig i den lilla bädden. Hon lyckas emellertid aldrig eftersom det helt enkelt är fysiskt omöjligt. Och hon ser fånig och generad ut när vi skrattar åt henne, men det är bara så roligt att se på. Stor-Emil är på väg mot Finland och Lill-Emil är på väg hit.