Sidor

lördag 6 april 2024

Tågresa.....

Jamen, det blev en utflyckt till Malmö Symässa - med tåg, igår!
Maken skjutsade in mig till tåget, som gick kl.7.48. Jag hade laddat med ljudbok och stickning och en kopp tea. Men när jag kom "ombord", satt där ett gäng tanter från stickcafé't! Så ljudbok och stickning fick vila kvar i ryggsäcken. Den nästan tre timmar långa tågresan gick snabbt, med en massa prat och skratt!
Framme i Malmö, var det bara en kort promenad från Hyllie station till Mässan.
Vi var ju framme knappt en timme efter att Mässan öppnat, så det var ingen trängsel den första timmen.
Men sen fylldes det på! Det blev riktigt trångt vid vissa "stånd". Jag trodde jag skulle handla mycket. Både tyger och garner...... Men det blev bara fyra nystan sockgarn!
En härva dyrt handfärgat corriedale/nylon sockgarn från "Fingerborg". Kostade 210kr, så det blir lyxsockor! De tre andra kostade 135kr, 115kr och 130kr.
Det blev lunch också i Mässans restaurang. Men när klockan var halv två var jag mer än nöjd. Det blev alldeles för mycket folk! Så jag bestämde mig för att ta tåget hem vid kl14.18. Två av de andra i ressällskapet från morgonen, hakade på. Ja, så då hade jag sällskap hem oxå. Jag blev hämtad vid Stationen vid straxt innan halv sex! Tåget var lite försenat. 
Men jisses så tröttande det är att vara på resande fot och gå på mässa! Får se om det blir fler gånger.......
Idag har det blivit ett dopp ihavet på morgonen!  Så skönt, trots att det blåste lite.
En hundpromenad på förmiddagen, längs cykelvägen mot Skärva. Var ju tvugna att kolla in blåsesippebacken!
Även vitsipporna är på G nu! Måtte det vara slut på minusgrade och snöslask nu! Det hade suttit fint med riktig vår!
Jag började sticka en sjal häromdagen. En "Vertices Unite", som stickas i olika sektioner och riktningar. Men jisses så stråkig stickning! Bara rätstickning!
Nej det här repas, och så får det bli en annan sjal på stickorna. En MKAL-sjal med spetsstickning och pärlor, om man vill. Det är mer i min smak.
Jag har även börjat på ett par restgarnsockor, som jag inte är riktigt nöjd med. Så jag ska repa dem också! Får väl hitta något kul sockmönster och testa något av mina nya garner, istället! Låter mycket roligare.....
I eftermiddag blir det ännu en Hundpromenad  med Caféet i byn. Men Zelda får nog bli hemma då. Hon blev väldigt påverkad av vår förmiddagsrunda! Hon har ju sitt kraftiga blåsljud på hjärtat, så det lär ju inte bli bättre framöver. Vi får kanske ställa in oss på att hon inte orkar så länge till.😪
Men det har vi ju vetat i över ett år.

Siv

Inga kommentarer: