lördag 29 juli 2017

På utflykt.

Det har varit en vecka med mycket stoj på campingen. Den har ju varit fullbelagd varje dag! Så vi kände för lite miljöombyte och lugn..... Därför packade vi ihop och drog till Listerlandet och Hörvik.
Vi har cyklat Hörvik-Sölvesborg tur och retur (3.4mil). Vi har vandrat Hörvik-Nogersund. Vi gick längs strandlinjen till Nogersund i besvärlig Rullstensterräng. En sträcka på 6 km. Vi passerade "Engelska Källan".
En sötvattenkälla, bara ett par meter från havet! Källan utnyttjades av engelska sjöman i början av 1800-talet, därav namnet. Hanö syns vid horisonten, och där är många engelska sjömän begravda.
Vi valde att gå "Cykelled Listerlandet" tillbaka till Hörvik. Promenaden blev totalt ca 13 km. Den som har satt upp skyltarna för cykelleden får allt gå en kurs! För inte var det lätt att hitta hur man skulle gå/cykla! Vi cyklade efter den leden till Sölvesborg och det var inte bättre skyltat där...... Men vi hittade hem till Husbilen båda dagarna - tack vare att Mannen hade cykelkartan i mobilen!
Tillbaka i Hörvik blev det ett dopp i havet - svinkallt!!
Eftersom det var hög tid för lunch - passade vi på att testa "Fiskerians" mat. Varmrökt lax med potatisgratäng och romsås. Det satt som en smäck! Eftermiddagen har fördrivits  med en ljudbok och stickning. Åh så har det regnat....... igen.

På stickfronten har Pollykofta nummer två nu lämnat stickorna!
Trådar är fästa och nu väntar den bara på knappar.
Innan vi åkte rotade jag fram ett sjalkit från "Tant Kofta". Köpte det 2015, tror jag.....
Men mönstret har väl inte tilltalat mig tillräckligt för att hamna på stickorna. Så nu bestämde jag mig för att sticka en favorit i repris, av garnet: Shetland Triangle Lace Shawl. Jag har stickat två innan, men båda har jag gett bort. Den här ska jag ha själv! Garnet är Tant Koftas Filisilk 600m/100g. Lär räcka till en härligt stor sjal!
Dessutom har jag, som vanligt, ett par sockor på G. Garn köpt i Danmark och sockorna är till mannen. Som vanligt med sockstickningen är det den som får följa med till jobbet........

SES.


Inga kommentarer: