tisdag 13 december 2016

Här går det undan!

Veckorna rullar på. Julklapparna är inköpta och garnet till mannens islandströja tog slut!

Trodde jag hade beräknat rätt garnmängd när jag beställde..... Men uppenbart så har jag inte räknat rätt! Men jag måste säga att jag fick en supersnabb leverans från butiken på nätet, Stickabooden, Så idag kom garnet som jag beställde i går morse! Känns skönt att ha allt hemma, så oket kan stickas, nu när ärmarna är klara. Nu är det bara det roliga kvar att sticka......

Årets Julkalender på SVT är ju precis som en julkalender ska vara, med tomtar och vättar och andra småknytt. Klart jag tittar på den! Och som så många andra har jag lagt upp till mössan som huvudrollsfiguren Selma har....... Järbogarn har gratismönster till både mössa och halskrage.

Annat på stickorna är den där halskragen 3 Color Cashmere Cowl. Jag har kommit en bra bit på väg - men - de känns inte bra så nu kommer jag att repa upp det jag har stickat och modifiera den lite!

Den har blivit en aning smal, så jag får ta till lite grövre stickor och sen kan jag ju sticka enligt mönstret? I alla fall ungefär som mönstret ska vara. Jag har en egen liten idé om hur jag ska randa.....

Sockor har jag också på stickorna, som vanligt. Bra jobbsticke och TV-stickning. Det har blivit en hel del filmtittning sista tiden! Köpte hem en samlingsbox med 20 filmer! Alla med Clint Eastwood! Så vi har kalenderöppning nästan varje kväll. med en ny film! Världens bästa Adventskalender!!!

Eftersom jag håller igen på garnköp - så köper jag stickor i stället!!! Testar ChiaoGoo och har blivit riktigt imponerad av dem...... så beställning är lagd på ett gäng med tippar och deras super kablar. Dessa kablar "tjorvar" inte sig eftersom det är en stålvajer inklädd i plast!  Får se om jag är lika imponerad när jag stickat in mig på dem....
På tal om garn..... så har jag haft stor rensning och om organisation i mina lådor!
Jag har rensat ut de garner som jag känner att det inte kommer att bli stickat av. En bärkasse med garn åker i morron till välgörenhet! Känns riktigt bra.

Äntligen har jag börjat läsa min bok som legat lääänge på sängbordet. Diana Gabaldon's senaste. Känns som den legat där och blängt ett år?! Men nu är jag på G med den.
Det är en riktig tegelsten, så det tar väl en stund att ta sig genom den?!

I går var det så där fint väder igen. Det blev en riktigt lång hundpromenad med kameran på släp!


Tur jag tog långpromenaden igår - för idag är det tillbaka med det gråmulna och regntunga vädret! Typiskt blekingst decemberväder!

Till nästa gång,
Ha de'!!


Inga kommentarer: