torsdag 17 september 2015

I rasande fart......

Har dagar och veckor försvunnit.
Vi fick ett par fina dagar till på Österlen innan mitt nattjobb väntade.
Innan vi lämnade Kivik blev det ett besök vid Kungagraven. Den är verkligen magnifik!

Och i morronsolens strålar blir den ju magisk......

Jodå, det blev ett besök på Musteriet också. En stor kasse med Juicer, Krämer, Cider och annat smått och gott åkte med.

Nästa stopp blev Sandhammaren. Ännu en strand som vi fick för oss själva! Tidig vår och tidig höst är inte fel på sådana här ställen, om man vill vandra ostört!

Det var lyckliga hundar som fick springa fritt så länge de orkade.

Sista dagen på resan tog vi vägen förbi Ales Stenar. Ja, jag vet att vi varit där förut. Men det är ju något magiskt med de här förhistoriska ställena...... De är som magneter!


Till slut var vi i alla fall hemma. Endast ett par timmar innan jag skulle börja jobba! Det gäller ju att utnyttja den lediga tiden maximalt.....

Efter två nätters jobb väntade höstens höjdpunkt!! Spinnkurs hos Högalunds Alpackor!
En heldag med Alpackor och deras ull! Vågade hoppa på kursen eftersom jag klarar att sticka med alpackaull.
 Vi började dagen i hagarna.......


Olika färger, allt från vitt till nästan svart, fanns på gården. Flera små föl fanns också. Allt som allt 24 stycken djur! Det är "lite" att ta hand om!
Vi fortsatte inne med att testa att karda ull och sen gav vi oss i kast med "rockarna"! PUH.....
Tre olika testade vi.
"Fröken" Sofia sitter vid den gamla rocken. Henrietta vid den nya och Lianne tittar på.
En liten elektrisk som stod på ett bord. En nytillverkad (handgjord) och så en gammal klenod från 1800-talet. Ja, inte var det lätt precis! Men med den lilla elektriska fick jag fin hand med ullen och garnet växte snabbt på spolen. Även med den gamla rocken gick det ganska bra. Men den nytillverkade med två pedaler..... det var inget för mig!
Vi fick i alla fall ihop lite entrådigt garn på spolarna. Och tillsammans med annat entrådigt garn som Sofia spunnit fick vi göra varsitt nystan med tvåtrådigt garn att ta med hem.
Måste säga att det var "skitkul" att spinna garn!!!
Men, kvällen var inte riktigt lika kul - då kom killet i halsen! Eller jag hade väl känt av det lite redan innan vi åkte från gården. Tror att det berodde på att jag testade att spinna direkt från klippt ull. Alltså inte tvättad och kardad.
Vi får väl se framöver om det blir någon spinnrock i huset....... Men innan det blir någon sådan måste jag minska det befintliga lagret rejält! Risken är ju att det växer ännu mer annars!

SES!!

Inga kommentarer: