torsdag 16 juli 2015

ÅH.... så var ledigheten SLUT!!!!

Nu är vi tillbaka efter 4½ vecka på vägarna! Till och med första nattpasset är avklarat....... Varför försvinner ledigheten så fort?????
Vi har haft en helt fantastisk resa. Även om den inte blev som vi planerat från början! Men med lite improvisation blev det bara så bra!
Det finns en resedagbok på Husbilsbloggen om någon vill se vad vi hittat på......
Om det blev något garn inhandlat???? Hmmmm, visst blev garnförrådet påfyllt! Hittade en affär som bara hade Lana Grossa's sortiment! Handlade en "liten" kasse med olika garner till ett hyfsat pris (billigt var det ju inte!).
Två mönstertidningar följde med i påsen..... på tyska! Men det ska säkert gå att fixa översättning om det är något jag vill sticka.

Köpte även på mig lite bomullsgarn i en annan stad. Även det Lana Grossa.
I södra Tyskland fanns det en garnaffär i nästan varenda mindre ort! Och välbesökta var de också! Lana Grossa var det stående sortimentet.
Priserna var ju ungefär som här hemma. Men det är ju så mysigt att få klämma på nystanen innan man ska handla.
Jag var faktiskt inte inne i alla garnaffärer vi stötte på! Men det blev ju lite fönstertittande i alla!

Stickat har det blivit en hel del på resan. Koftan till 10-åringen är helt klar.
Mönstret är från boken "Barnstickning på stickor 3½ - 4" av Lene Holme Samsoe. Lite tjockare garn och stickor 4½, så hoppas jag att den blir lagom till vår långa tjej. Lite modifiering av mönstret har det blivit. Extra raglanökning på fram och bakstyckena, samt längre ärmar och liv. Avslutade ärmar och livet med bruten moss-stickning. Knapparna köpte jag i Ribe....
Jag är riktigt nöjd med resultatet. Hoppas nu att den passar!
Två par sockor har också nästan blivit färdiga. Bara några centimeter till på skaften! Ändå har jag inte stickat något under tiden maken rattat bilen.
Däremot så har det varit dåligt med badandet!! Men nu när vi är på hemmaplan får jag väl ta igen det. Men vattnet är inte särskilt varmt, så bada får jag väl göra när det är riktigt varmt i luften. Så det där med morrondopp...... det ligger på is!

Har lagt upp till en ny stickning med garn från Noro. Inhandlat på Stickhelgen i Halmstad.
Tänkte sticka en liten top till minsta barnbarnet. Men mönstret och jag är inte överens! Stickat baklänges ett par gånger, samt rivit upp allt en gång och ändå stämmer det inte när jag kommer till varv 19!! Jag tillhör det envisa släktet, men nu ger jag upp! Garnet är inte särskilt lätt att repa upp, ojämnt och löst spunnet är det....... Får se vad det kan bli i stället!

SES!!

1 kommentar:

Henrietta sa...

Välkommen hem! Koftan är så otroligt fin!
Kram Henrietta