onsdag 8 oktober 2014

HÖST - på riktigt!

Det blev det till sist! I går var det riktigt ruskväder med regn och blåst. Idag var bara blåsten kvar och så ett och annat lite mörkare mol som snabbt försvann med vinden!
Långpromenad med hundarna till den övergivna badstranden, blev det idag. Vilda Zelda tvekade inte att springa ut i vattnet och släpa in tång. Sen var det ju tvunget att dra några repor i sanden....
Trots ruskvädret i går, så är det fortfarande varmt i luften. Så inte behöver man någon tjock tröja på när man ska ut! Undra om jag får användning av "Arvingen" i höst??

Jag fortsätter att rensa ut ullgarner från mitt lager! Känns ju inte kul, men det är ju bättre de kommer till användning. Provar att sälja på FB i Garnlådan, Men om det inte går, får jag väl ta med till jobbet. Där brukar det mesta gå att sälja......
Det är inte bara bland garnerna det rensas! Källarförrådet har fått en fullständig genomgång! Resulterade i en fullastad bil med grejor till tippen! Städat och snyggt blev det på hyllorna i förrådet. Och visst känns det bra, efteråt! Medan vi rensade förråd och körde sopor till tippen, underhöll sig Zelda med att själa garn!! Hämtade uppe på köksbordet och såg till att jag fick reda ut garn en bra stund......

Som tur var fick hon inte tag på det jag stickat!

Har ju kommit en bit på väg på Babytröjan.
Så nu ligger "livet och väntar medan jag stickar ärmarna. Det blir inget avancerat mönster på ärmarna, utan bara ränder. Får väl sticka en bit och se om det ser bra ut tillsammans med bak- och framstycket.

Äntligen har Sjalen jag stickade klart i MAJ, blivit blockad! Måste skryta lite själv, för jag tycker den blev riktigt bra!

Mönstret finns här och det var en Mysteriestickning under våren.
Skulle egentligen stickas i två färger. Men jag valde garn från mitt lager och då fick det bli tre nyanser av lila (ljung). Och det gick ju bra det också! Den är stickad i Sandnes Mini Alpakka.

Och så har jag, bara så där i förbifarten, klickat på en viss knapp: "Lägg i Varukorgen"!! ÅH varför är jag så impulsiv??? Men idag kom det hem tunna, tunna bambutippar med tre olika långa kablar!
Kinki Amibari heter de och är från Japan. Finns hos Nystverket.
Tippar i storlekarna 2,5 ; 2,75 ; 3,0 ; 3,25 mm! Undrar hur länge de håller???? För ovanlighetens skull har jag beställt "långa" tippar, 14 cm. Jag brukar ju bara sticka med de korta som är runt 8 cm. Storlekarna är perfekta till sockgarnerna som jag brukar sticka med. Det var väl därför det gick så lätt att "klicka" hem
Ja, ja, det blir nog bra de här också!


Nu får ni ha en fortsatt fin onsdag!
På återseende!

2 kommentarer:

Lobben sa...

Jätte härlig sjal. snygga färger.

Pysselfarmor sa...

Hoppsan det där med hundar och garn är tydligen inte en bra kombination. Har sett på andra bloggar hur denna "kombination" kan bli ;-)))

Sicken snygg sjal och absolut ska du vara nöjd med den.

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/