måndag 22 juli 2013

Länge sen??

Jag vet inte riktigt vart tiden tar vägen?! Men undan går det i alla fall. Ett par nätters jobb och så lite ledighet, som bara rusat i väg!
Lagom till sommarens hitintills varmaste dagar fick vi upp "kylaggregatet" på taket till husbilen! YES! Nu är det svalt och skönt när vi kryper till kojs på kvällen. Men framför allt ska det bli så gott att få sova i en sval bil mitt på dagen!
Medan mannen fixade installationen på husbilstaket. Letade dottern och jag efter blåbär!
Ja, leta var precis rätta ordet, för det var glest mellan bären. Men vi fick till slut ihop några deciliter var. Gott smakade de på morronfilen, dagen efter.
Under grannens husvagn bor ett gäng sådana här små gynnare! Jisses, vad söta de är! Men det gäller att kolla var de är innan hundarna släpps ut! Vill ju inte ha någon kaninjakt på campingen!!

Mysteriestickning börjar bli klar. Alla ledtrådarna är fixade och nu ska det stickas på längden tills "man är nöjd"! Var väldans tveksam till modellen när jag fått 4:e ledtråden. Men nu känns den riktigt bra. Gjorde förstås ett eget avslut, men vad gör det om jag tycker att det blev bättre??
Det får komma ett foto senare, för just nu är det trögt med fotograferingen.
Jobbsockorna på magic-loop växer sakta. Det har inte blivit mycket stickat på jobbet. Det är alltid mycket att göra på sommaren, beroende på att det är mycket ovan personal (semestervikarier) på avdelningarna. Men efter hand som de kommer in i jobbet, blir vårt jobb mer "som vanligt".

Det ska bli sockor med "istickad häl". Nytt sätt för mig, att göra en häl på. Men det ska nog fixa sig, när jag kommer dit!

I dag när jag gick hundpromenaden, hittade jag skogshallon! Inte kunde jag bara lämna dem där?? Som tur var hade jag ett par extra "hundpåsar" (de där svarta, ni vet) i fickan. Så en sådan fick agera förvaring till dagens skörd av bär!
Så i morron blir det hallon på filen, innan jag kryper till kojs efter mitt nattarbete!
Detta jobbpass blir det tre nätter på raken! det är alltid jobbigt med extranätter, men så är det på sommaren. Alla får dra sitt strå till stacken, för semester vill vi ju ha!

Till nästa gång!
Njut av sol och bad!

Simma lugnt!

3 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Här dräller det av småskuttisar och Anjos öron blir stora som pizzatallrikar när han får se dom. Det gäller att ha ett fast tag i kopplet.
Nej, blåbär är det inget överflöd av, man hittar några här och där. Jag fann också hallon idag, men ack så små de var OCH goda.
Ja, i den här värmen måste man svalka sig med något, kylaggregat eller bad eller vad som finns till hands.
Hälsar
Eva

Pysselfarmor sa...

Men oj oj nästa gång du kommer till Stekkenjokk-trakten så ska du höra av dig. Jag bor inte där i närheten precis, men elva mil i norr är ingenting ;-))
http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

Eva Hudin sa...

Tyvärr är långlinan ett måste, men den fastnar ju överallt när man går i lite kuperad mark. Inget kul för Anjo, besvärligt för mig, men det får man ta!
Jodå, kängorna är lite stela ännu, men jag går snart in dom och då blir dom som gjutna. Jag är glad att jag lättade på börsen.
Ha det gott,
hälsar Eva